Oliveo JO15-4 | Nederlaag in zespuntenduel tegen TOGB

JO15-4 leidt zware nederlaag in zespuntenduel tegen TOGB

Zaterdag 15 december 2018; Uit tegen TOGB.

Bij koud maar mooi voetbalweer, zonder Valentijn en Thijs, maar met Mikey als invalkracht, begon Oliveo aan de laatste wedstrijd van 2018. Een wedstrijd die nog ergens om ging; de tegenstander stond weliswaar slechts vierde in de ranglijst, maar kon bij een dikke overwinning Oliveo nog passeren. Een scenario waar niemand rekening mee hield, want daarvoor was een verschil van minimaal 4 doelpunten nodig en dat zou ons natuurlijk niet gebeuren.

Dat TOGB daar anders over dacht werd al snel duidelijk. Bij een standaard Joep-actie, waar deze gewoonlijk voldoende tijd voor heeft, zat er opeens een Berkels been tussen. De bedoelde harde bal naar voren stuitte ongecontroleerd terug het strafschopgebied in wat de eerste gevaarlijke situatie veroorzaakte. Joep en Morris losten dit met wat moeite op, maar men was gewaarschuwd; TOGB was niet van plan om ons enige ruimte te gunnen.

De eerste aanval van onze mannen, via Daan en Mohammed, zou bij een zwakkere tegenstander tot een doelpoging hebben kunnen leiden maar werd vandaag door de oplettende verdedigers in de kiem gesmoord. Daarna was de wedstrijd voor de Berkelse ploeg. Hun eerste hoekschop werd nog door Daan bij de eerste paal onderschept en over de zijlijn gewerkt, maar na de ingooi lukte het onze jongens niet om de bal weg te krijgen. Kluitjesvoetbal, op enkele meters van het doel, dat kon niet goed blijven gaan. In een uiterste poging om de bal uit de doelmond weg te halen raakte Tim de binnenkant paal, wat de openingstreffer slechts een fractie van een seconde uitstelde; 1-0.

Langzaam maar zeker paste Oliveo zich aan. Waar de combinaties eerst nog te lang duurden ging de bal nu sneller rond, en ook als de tegenstander de bal had werd er kort op de man verdedigd. Vooral Chris was zijn directe tegenstander meer dan eens te vlug af, en ook Joshua verrichtte in dat opzicht veel nuttig werk. Zo kon Mikey eindelijk in stelling worden gebracht, maar een hoekschop was het enige wat dit opleverde. Niets dus. Bij de tegenstander lukte dit beter. Een hoog indraaiende hoekschop zeilde over de vingertoppen van Morris heen pardoes het doel in; 2-0.

Oliveo vocht voor wat het waard was, en toen Mohammed op volle snelheid langs de zijlijn naar voren stormde werd hij in een onbesuisde actie onschadelijk gemaakt. Letterlijk; hij werd vol op zijn enkel geraakt en het was al gauw duidelijk dat hij de wedstrijd niet kon voortzetten. Een kaart had hier wel op zijn plaats geweest.

Zo eindigden meer aanvallen van onze mannen. In het besef dat dit soort acties blijkbaar onbestraft bleven werden achtereenvolgens Daan en Lennert op soortgelijke wijze aangepakt. De vrije trappen die dit wel opleverde werden in beide gevallen door Joep genomen, wat nog één keer het hout van de kruising deed trillen. De bal moest er vóór het rustsignaal in, dat was duidelijk. Roan zat er nog een keer dicht bij, maar het was uiteindelijk het net achter onze eigen keeper wat geraakt werd. Ruststand 3-0.

In het tweede bedrijf probeerde Oliveo met een snelle openingstreffer weer enige controle over de wedstrijd te krijgen. Met een mooie rush dwars door de verdediging heen bereikte Tim het doel, maar helaas was de hoek te moeilijk en stond de paal in de weg. Dat gaf TOGB de gelegenheid om te counteren, en de 4-0 was een feit. In een laatste opleving had Luuk nog bijna de gelegenheid om het publiek op een Van Meeltje te trakteren en  werd nog tot twee keer toe een hoekschop versierd, maar toen ging het licht langzaam uit. De 5-0 had helemaal niet mogen vallen. Een makkelijke prooi voor Morris werd niet meteen klemvast gevat en door de vijandelijke spits alsnog over de doellijn getikt. De 6-0 was een kwestie van fysiek overwicht. De kwaliteiten van Valentijn, een man die in dat soort situaties de bal wél op kan eisen,  werden node gemist.

Vlak voor het eindsignaal kwam Mikey nog één keer op de voor hem kenmerkende wijze alleen voor de keeper. De doelman was echter een paar centimeter te groot en een corner was het resultaat. Mikey mocht zelf aanleggen en met een mooi indraaiende bal die door niets of niemand werd geraakt wist hij de schandelijke 0 van het scorebord te poetsen; 6-1.

De vreugde was echter van korte duur. Binnen dezelfde minuut breidde TOGB de score weer uit, en zo verdwijnt deze wedstrijd als een 7-1 nederlaag in de boeken.

Grootste schade blijft toch de blessure van Mohammed. Na afloop van de wedstrijd kon hij nog steeds amper lopen. Hopelijk is dit van tijdelijke aard en knapt hij snel weer op. Sterkte, Mohammed!

Overig clubnieuws van Oliveo JO15-4