Oliveo 1 | Oliveo pakt de draad weer op met winst tegen Antibarbari

Na 2 opeenvolgende nederlagen moest er eigenlijk gewonnen worden van Antibarbari. De ranglijst schuift steeds meer in elkaar en bij winst kan het weer voorzichtig omhoog kijken. Ondanks de stand op de ranglijst benadrukte trainer Hoefnagel dat de ‘druk’ van de wedstrijd af mag. Het plezier moest voorop staan waarna de punten weer zouden volgen. Deze gedachte had zo zijn effect want met een 1-2 overwinning stapte Oliveo van het veld.

Opstelling: De Rotte (Duijvestijn). Kleij, Pels (c), Luscuere, Van Adrichem. Milolaza, Terlemis, Bentvelzen. Bom (Woutersen), Van Rheenen (van der Zwan), Huurman. 

Een scherp en fel beginnend Oliveo liet in de openingsfase zien dat het voor niet meer dan 3 punten kwam. Huurman bracht al snel de verdiende 0-1 op het scorebord. Oliveo nam wat gas terug waardoor ook Antibarbari beter in de wedstrijd kwam. De blauwwitte zebra’s mochten dan ook niet klagen toen de Rotterdammers op de lat schoten. Na rust een zelfde spelbeeld waarbij Antibarbari het meeste balbezit had maar niet echt gevaarlijk werd. Ondertussen moest doelman De Rotte vervangen worden voor Duijvestijn. De ingevallen Van der Zwan was van waarde door de assist te geven op Milolaza, die zo zijn eerste van het seizoen scoorde.

Archiefbeeld van de wedstijd onder betere omstandigheden. 

In de slotfase werd het nog billenknijpen nadat Antibarbari uit buitenspel de aansluitingstreffer maakte. Oliveo had meerde kansen onbenut gelaten maar gelukkig stond de verdediging weer als een huis. Bij het laatste fluitsignaal flink wat ontlading en blijdschap na 2 nederlagen op rij. Volgende week de laatste competitiewedstrijd van dit jaar thuis tegen Excelsior ’20.