Oliveo JO9-1 | JO9-1: Dertien

Het getal dertien wordt gezien als het ongeluksgetal. Vaak wordt om die reden dertien overgeslagen, zo ga je bijvoorbeeld in wolkenkrabbers van etage 12 direct naar etage 14 en heb je in vliegtuigen geen rij 13. Zelfs het woord ongeluksgetal bestaat uit dertien letters. De angst voor het getal dertien heet Triskaidekafobie. Een fobie die niet goed van pas komt als je moet verzamelen in kleedkamer 13…..

En dat is nou net wat gebeurde op 24 november. Oliveo JO9-1 was ingedeeld in kleedkamer 13. Is dit nu gunstig of niet? Oftewel hebben onze mannen last van Triskaidekafobie of niet? De tijd zal het ons leren.

Na een goede warming-up door Sietse en interim coach Rens stelden onze mannen zich op. Klaar voor de wedstrijd tegen Groeneweg JO9-1. Topspelleider Patrick gaf om 8.45 uur het startsein.

Al gauw komen de jongens uit Zevenhuizen op voorsprong: 0-1. Tjonge, brengt kleedkamer 13 dan toch ongeluk? Gelukkig zijn onze mannen niet snel uit het veld geslagen en blijven ze doorvoetballen. En ja hoor, 3 minuten later wordt het 1-1. En vervolgens 2-1 en 3-1! Geweldig! Tijd voor de eerste time out.

Het tweede kwart begint voortvarend. Ze zijn nog maar net weer van start als de 4-1 valt. Heerlijk! Ja en dan, dan moet je natuurlijk niet een tandje terug nemen. Als je dat doet, dan word je door de jongens van Groeneweg afgestraft. En zo was de stand vlak voor rust 4-3.

Rust. Sietse en Rens maken onze mannen duidelijk dat het toch echt verstandiger is om vol te blijven voetballen en te blijven jagen op de bal.

Gelukkig, bij de start van het derde kwart zijn daar weer onze vol-gas-gaande mannen. Helaas is dat nog niet genoeg, want de jongens uit Zevenhuizen weten toch op voorsprong te komen, halverwege het derde kwart staat het 4-5. Langs de lijn begint de fobie langzaam vat te krijgen op de supporters. Maar (nog) niet op onze mannen, want vlak voor de laatste time out is daar de gelijkmaker: 5-5.

De laatste 10 minuten. Het uur van de waarheid is aangebroken. Beide teams zetten alles op alles om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Halverwege is het raak. Boem! 6-5 voor Oliveo! Lukt het om deze voorsprong te behouden? Aan beide kanten volgen meerdere kansen. Gelukkig is om 9.35 uur het verlossende eindsignaal. Eindstand 6-5!

We kunnen dus stellen dat Oliveo JO9-1 geen last heeft van Triskaidekafobie! Gefeliciteerd mannen! Dat wordt dus vaker kleedkamer 13! 

Overig clubnieuws van Oliveo JO9-1