Van de bestuurstafel – november 2018

Het is eind november, na een zeer warm jaar beginnen de bladeren nu echt te vallen en met zo’n vaart dat het kunstgras op een zaterdag bijna afgekeurd dreigde te worden. Maar van zulk natuurgeweld schrikken we natuurlijk niet, want de velden liggen er dankzij de gemeente en de medewerkers van Adfund keurig bij. Ze worden nog steeds intensief gebruikt. Van het sportieve front weinig schokkend nieuws, nagenoeg alle standaardteams draaien rond de middenmoot mee in hun competities. Op technisch vlak starten alweer de voorbereidingen op het volgend seizoen en wordt voorzichtig de balans van de eerste seizoenshelft opgemaakt.

Op de matig bezochte ALV hebben we al een voorschot genomen op de discussie die we komend voorjaar gaan beslechten. Stappen we definitief over naar de zaterdag of niet? Er wordt volop gepeild onder de spelers en begin volgend jaar zullen we naar verwachting een beslissing gaan nemen. Waarbij de koers die de KNVB wil gaan varen een belangrijke randvoorwaarde is. Mocht het komen tot een vertrek uit de zondagcompetitie zullen we dat in een extra ALV aan de leden voorleggen.

Tijdens de ALV hebben we ook afscheid genomen van Frank Duijvestijn, onze gewaardeerde penningmeester, en veel meer dan dat. Trots dat we hem voor zijn inspanningen de afgelopen 9 jaar mochten belonen met de titel Lid van Verdienste. En blij dat we tijdig een opvolger hebben gevonden in de persoon van Peter Bom waarmee jullie elders op de website nader kennis kunnen maken.

Oliveo en acties, het is een levensader voor de club waarvan we maar al te graag gebruikmaken en die zorgt voor extra inkomsten. Een flink aantal acties loopt nog steeds en daarom is het goed om ze nog een keer onder de aandacht te brengen.

  • Sponsorkliks, rechts op de website terug te vinden. Door via Oliveo te bestellen bij de enorme hoeveelheid aangesloten webshops krijgen wij een percentage van de omzet. Langs deze weg hebben we inmiddels al 500 euro verdiend zonder er iets voor te hoeven doen.
  • Avia tanken, ook deze teller staat op de website. Achter de bar is een spaarkaart van Oliveo verkrijgbaar waarmee bij het tanken voor de club kan worden gespaard. Inmiddels hebben we daar al bijna 1.000 euro mee verdiend.
  • Daarnaast nog de Grote Club Actie, oudpapierinzameling, de jaarlijkse Lego Motorrit, de Speculaaspoppen, het Kerstklaverjassen en Keezen en vele andere activiteiten waarmee je de club op een eenvoudige manier financieel kunt ondersteunen. 

Gelukkig hebben we daarnaast ook nog een actieve Sponsorcommissie en dat werpt ook zijn vruchten af. Op de drukbezochte en zeer succesvolle sponsoravond bij de nieuwe hoofdsponsor Teesing bv maakten we er al een grap over. Ons hoofdveld begint steeds meer op het stadion van een club uit de Belgische Jupiler League te lijken, met twee ringen reclameborden, nieuwe banieren en vlaggen. Dat straalt uit!

Ten slotte nog wat promotie voor de komende andere winteractiviteiten zoals het Sinterklaasfeest voor de kleintjes, het eerdergenoemde Kerstklaverjassen en Keezen en de tweede editie van de succesvolle Oliveo Pub Quiz.

Fijne feestdagen alvast!

John Weijgertse en Ruud Schalkwijk