Oliveo Zaterdag 1 | Oliveo Zaterdag 1 boekt zakelijke overwinning op Oosterheem

Op zaterdag 3 november ontmoette Oliveo en Oosterheem elkaar op ‘Sportpark ‘ De Groene Wijdte’. Oliveo zit in een lekkere ‘flow’, 3 keer op rij gewonnen en hierin maar liefst 16 doelpunten gemaakt. Oosterheem wist nog maar een keer de 3 punten binnen te halen, waar ze wel vooral tegenstanders hebben gehad uit de top 5. De verwachting was dus dat het niet net als vorige week een gemakkelijke en doelpuntrijke wedstrijd zou worden.

Opstelling: Sandor Boots, Tony van Unen (Lesley van der Zand), Aaron Droogh, Joey van Eeden, Gino Zandbergen, Ivan Roos, Dion Elshove, Joey den Hoed, Ado Murselovic (Jeroen Andringa), Robin Hoogland (Mitchell Rijfkogel), Joey Klijn.

Aan het begin van de wedstrijd pakte Oliveo direct het initiatief en speelde Oosterheem vooral op de counter. Dit kwam ook vooral door de toch wel verdedigende opstelling van de heren uit Zoetermeer. Zij hadden het middenveld versterkt en speelde daardoor met 2 aanvallers. Het eerste half uur was wat rommelig en er waren weinig kansen. Daarna kregen Roos, Elshove en den Hoed wat meer grip op het middenveld. Waar Sandor Boots eenmaal redding moest brengen op een schot van een buitenspeler van Oosterheem moest de keeper van Zoetermeer vaker in actie komen. Vooral uit corners waren de Oliveanen een aantal keer gevaarlijk door, ja daar is die weer, verdediger Aaron Droogh. Hij kreeg hem eenmaal toevallig voor zijn voeten, maar ja met zijn hoofd gaat het altijd makkelijker. Deze schoot hij dan ook hoog over. Oosterheem wist wel goed stand te houden in de eerste helft. Topscorer Klijn kon moeilijk in scoringspositie komen. Datzelfde geldt voor Hoogland en Murselovic.

We gingen dan ook rusten met een 0-0 tussenstand. Daarin was vooral iedereen het erover eens. De goal gaat wel komen, maar wees geduldig in het spel.

In de tweede helft kwam die bevrijdende goal dan ook voor Oliveo. In de 55e minuut kreeg Klijn de bal vanaf de rechterkant aangespeeld. Vanaf zo’n 18 meter schoot hij met zijn harde linker uit een stuit de bal strak in de rechterhoek van het doel, 1-0. Oliveo ging vervolgens ook wat vrijer voetballen. De angst van wanneer die goal nou zou vallen was weg en dit resulteerde in meer kansen. Zowel Hoogland, Murselovic als Klijn waren er een aantal keer dichtbij. Middenvelders Roos en Elshove kregen vanuit de technische staf de opdracht om sneller van afstand te schieten. Maar daar werd vooralsnog de keeper niet op de proef gesteld. Oosterheem probeerde uiteraard ook wat. Maar de aanvallen smoorde vooral al voordat Boots in actie moest komen. Bij vrije trappen en corners was het vooral de hoop voor de heren uit Zoetermeer dat de bal een keer goed zou vallen, maar dat gebeurde niet. Na 83 minuten werd Klijn vervolgens neergehaald in het zestienmetergebied en kreeg Oliveo een terechte strafschop toegekend. Dezelfde Klijn maakte hem vervolgens ook, 2-0. Daarmee waren de 3 punten weerbinnen voor Oliveo. Weer een overwinning, de 4de op rij! Oosterheem komt op deze manier moeilijk uit de onderste plekken.

Een rommelige en saaie eerste helft werd vervolgd door een toch wel vermakelijke tweede helft. De trouwe aanhang uit Pijnacker, die steeds groter wordt, was tevreden na afloop. Volgende week is Oliveo vrij. Dan mag er eindelijk wel weer eens op vrijdagavond worden gedronken en gelden de strenge regels van leider Martin vd Zand even niet….  Op zaterdag 17 november is op Sportpark Vlamenburg Haagse Hout de tegenstander. Ook die zijn in vorm, te zien aan de laatste uitslagen. Dat belooft dus een leuke pot te worden.

Scoreverloop:

-

Rust

’55 Joey Klijn

’83 Joey Klijn

Overig clubnieuws van Oliveo Zaterdag 1