Oliveo JO15-5 | Oliveo JO15-5 - Vredenburch JO15-3

"Indian Summer" heet het fenomeen dat het laat in september en oktober nog best warm en zomers kan zijn. 

Zoals vandaag dus. Het veld ligt er zonovergoten bij, strak als een biljartlaken.

 

Op 6 oktober mag Oliveo JO15-5 thuis aantreden tegen Vredenburch JO15-3.

René is helaas afwezig omdat Rewie jarig is (gefeliciteerd jongen!, we zullen jou en je vader missen) en Rick moet werken. Ook hem zullen we missen.

 

In de kleedkamer verzamelen zich Mathijs, Joas, Dean, Shravan, Thomas, Finn, Jessy, Floris, Leo en Levi. Welgeteld tien Toppers. Aan de magere kant... 

Gelukkig kunnen we beschikken over drie invallers: onze held tussen de palen: Luciano en twee andere kanjers, namelijk oud-internationals Ahmad en Danio.

Fijn dat ook Kas er gewoon bij is, ook al kan hij voorlopig even niet spelen. Ook Sven (de andere geblesseerde) meldt zich om zijn team te ondersteunen. Klasse jongens!

 

Marco strooit kwistig met praktische tips zoals we van hem gewend zijn en maakt de opstelling bekend. 

De scheids in flitsend oranje is Victor (de paps van Sven). Zoals gewoonlijk fluit deze jonge god een foutloze wedstrijd.

 

De eerste helft moet Oliveo er nog in komen. Het is allemaal een beetje mat. Misschien is het te warm voor de jongens. Misschien is het te laat in de middag ..., maar is dat een excuus?

 

Na hands van Thomas, krijgt Vredenburch een vrije trap, maar gelukkig loopt het allemaal goed af. Aan de andere kant neemt Levi als spits een paar fraaie corners na doorbraken van  een veelvuldig koppende Finn. Hij laat zich niet zo gemakkelijk van de bal zetten door zijn tegenstander.

De achterhoede met king Leo, een hard werkende Shravan, Thomas en Jessy houdt voorlopig stand. Luciano redt een paar keer uiterst fraai op inzetten van Vredenburch. Een keer moet Leo op de doellijn nog een keer redden om de 0-1 te voorkomen. Maar na een krachtig offensief van Vredenburch is het toch 0-1. 

Joas als mid-mid laat zich prima gelden op het middenveld. De druk van Vredenburch neemt toe. Het aantal corners aan beide kanten eveneens. We kunnen vlak voor rust de eerste serieuze doelpoging van Oliveo noteren: een half schot van Ahmad. 

 

Victor fluit voor de rust. We gaan naar de kleedkamer. Marco geeft nog wat laatste aanwijzingen, maar onze jongens moeten het toch zélf doen. 

 

In de tweede helft missen we Levi die een blessure heeft. Vroeg in de tweede helft scoort Floris na een juweel van een aanval op links, een prachtig doelpunt!

Oliveo recht de ruggen, de koppies gaan omhoog, de mouwen worden opgestroopt. Heerlijk om te zien hoe de hartstocht terugkeert in de ploeg. 

Jammer dat het niet lang daarna tóch 1-2 wordt na een gevaarlijke aanval van Vredenburch.

 

Maar...Oliveo laat zich niet kisten... Na een aanval over diverse schijven, gaat de bal via Ahmad alsnog fraai in het Vredenburch-doel!

2-2!

Puur op wilskracht.

Goed zo mannen. In de tweede helft hebben jullie niet bij de pakken neer gezeten. 

Jullie hebben klasse en veerkracht getoond.

 

Ik zie ernaar uit jullie volgende week weer te zien. De groei is ingezet. We gáán ervoor!

Overig clubnieuws van Oliveo JO15-5

16 mei: Oliveo JO15-5 -DSVP JO15-5M