Hans van Rijn kamer

2018-07-23

Zaterdag 21 juli keerden de mannen van het 72ste Jeugdkamp weer terug uit Loon op Zand.

Voor chefkok Hans van Rijn was dit de afsluiting van een periode van maar liefst 50 jaar OLIVEO Jeugdkamp.

Dat ging natuurlijk niet zomaar aan de club, en aan Hans voorbij.

De traditionele afsluitende BBQ van de kampleiders en hun partners is daarom uitgebouwd tot een geweldige afscheidsreceptie voor Hans.

Voor Voorzitter Ruud Schalkwijk een mooie gelegenheid om Hans niet alleen te eren voor zijn inspanningen voor het Jeudgkamp. Hans is tot een jaar geleden ook het vertrouwde gezicht in de commissiekamer geweest. Iedere zaterdag was hij de spil in het indelen van kleedkamers en de ontvangst van thuis- en uitspelende teams.

Hoe inspannend en belangrijk dit werk voor OLIVEO is geweest blijkt wel uit het feit dat deze functie nu door meerdere mensen wordt ingevuld.

Het Bestuur heeft daarom besloten om de commissiekamer voortaan te vernoemen naar Hans. Voortaan melden wij in de Hans van Rijn kamer.

 

 

Hoofdleider Arjan Zonderop(L) en Voorzitter Ruud Schalkwijk(R) huldigen Toos en Hans van Rijn.

De kamporganisatie had alle vroegere Hoofdkampleiders uitgenodigd. En als snel vlogen de sterke verhalen van vroeger en nu over en weer door de ruimte.

Kampcommisselid Jan-Peter Hoogendam en kampveteraan Peter Hennevanger waren er ook bij. 

Volgens pijnacker-nootdorpactueel.nl had Peter net de wandelaars van de Vierdaagse gehuldigd.....samen met zijn echtgenoot. Navraag leert dat dit fake news is.

OLIVEO heeft twee Erevoorzitters. Walter van den Bogaerdt en Ton Ermerins waren er allebei.

Ton is voor het eerst mee geweest op kamp in 1948. Toen in Huijbergen. Met de fiets de roltrappen van de Maastunnel af. Lunchen bij de Moerdijkbrug. En gewoon doorfietsen totdat je voorbij Bergen op Zoom het rustieke Huijbergen wist te halen. Slapen op strozakken. En tomaten en komkommers mee nemen welke geruild werden bij de lokale boeren tegen groente. Zomaar een bloemlezing over hoe het vroeger ging.

Kampleiders en BBQ zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

 

Kunstschilder en oud kampganger Peter de Vreede heeft zijn twee grote hobbys verenigd. Een schilderij van Hans in zijn element.

Hans en Toos omringt door hun dochters, schoonzonen en kleinkinderen!

Het was nog lang gezellig.