Oliveo JO8-1 | JO8-1: Laatste keer

Voor de laatste keer verzamelt Oliveo JO8-1 zich voor een competitiewedstrijd. Voor de laatste keer de vertrouwde woorden van coach Rens. Voor de laatste keer nestelen de trouwe fans zich langs de zijlijn. En voor de laatste keer sta ik met mijn notities geopend op mijn telefoon klaar om aantekeningen te maken van de wedstrijd.

Het is zaterdag 27 mei 2018 en we zijn in Den Haag voor de laatste competitiewedstrijd en wel tegen Wilhelmus JO8-8. Het zonnetje schijnt al sterk en het warmt zowel het veld als de toeschouwers lekker op. Ook onze mannen beginnen aan de warming up. Het is 9.45 uur als ook de spieren van onze mannen zijn opgewarmd en klaar zijn voor hun laatste wedstrijd.

Voor de laatste keer klinkt het startsein en beginnen onze mannen aan hun aanvallende spel: direct op de bal, snel schakelen en blijven gaan. Een spel waar coach Rens trots op kan zijn. Een spel dat resulteerde in een doelpuntenregen. Met een gemiddelde van 1 doelpunt per 2 minuten was het bij de eerste time out 5-0 voor Oliveo! Wat een begin!

Het tweede kwart gingen onze mannen onverstoorbaar door en 10 minuten later was het 10-0 voor Oliveo! Tijd om vocht bij te vullen. Tijdens de rust worden in een recordtempo alle drinkflessen leeggedronken. Coach Rens gaf voor de laatste keer nog wat tips en toen was het tijd voor de laatste tweede helft.

 Oliveo pakte het spel op waar ze gebleven waren, en zo is het 11-0. Een rare stuiterbal onderbrak de flow even en het werd 11-1. Kan gebeuren. Het lukte Wilhelmus niet om onze mannen uit hun concentratie te krijgen, al gauw zat het ritme er weer in. Bij aanvang van de laatste time out was de stand 14-1.

Het laatste kwart gaat van start, de laatste 10 minuten van de competitie van Oliveo JO8-1 zijn begonnen. Toen Wilhelmus het 14-2 wist te maken, antwoordden onze mannen met een doelpunt, het laatste doelpunt van de wedstrijd, het laatste doelpunt van de competitie. Eindstand: 15-2! Wat een overwinning, wat een afsluiting van een geweldig seizoen!

Dank jullie wel ‘speedy’ Casper, ‘energiebom’ Coen, ‘kanonschot’ Leander, ‘rots in de branding’ Luuk, ‘strakke pass’ Mels, ‘zig-zag’ Roel, ‘pitbull’ Thijs en ‘je bent groot!’ Tim! Wat hebben we de afgelopen 9 maanden van jullie genoten. Het was mij een eer om jullie wedstrijden te verslaan. En natuurlijk ook bedankt coach Rens en Roy, dank voor jullie onuitputtelijke inzet om het beste uit onze mannen te halen en vooral ook te laten genieten van het spel! Prachtig om te zien met hoeveel passie jullie onze mannen dit jaar hebben begeleid! Het was een machtig mooi seizoen om nooit te vergeten!

Overig clubnieuws van Oliveo JO8-1