Oliveo wint na matige 1e helft eenvoudig van Slikkerveer

Met nog 3 wedstrijden te gaan is Oliveo inmiddels verzekerd van nog 1 jaar 2e klasse voetbal. Zaak is nu om de competitie uit te spelen en voor een mooie eindklassering te zorgen. De doelstelling is nu om in het linke rijtje te komen en daarvoor moet er minimaal van Slikkerveer gewonnen worden. Bij winst op de rode lantaarn drager zijn zij direct gedegradeerd. 

Opstelling: De Rotte. Woutersen, Van Wichen, Pels, Van der Zanden (La Grand). Brouwer, van Adrichem, Huurman. Kleij (Bom), Klijn, Van der Pol (Murselovic).

Van Adrichem neemt de bal hier op artistieke wijze aan. 

Oliveo begon voortvarend aan het duel met Slikkerveer. Vanuit een inworp belandde de bal via Klijn uiteindelijk voor de voeten van Kleij. De goaltjesdief dacht niet na en haalde verwoestend uit. Ondanks de vroege voorsprong maakt Oliveo het zichzelf erg moeilijk. Slikkerveer wist snel de aansluitingstreffer te maken na onoplettendheid achterin. Hierna hadden de bezoekers het overwicht met name door het slordige spel van Oliveo. Slikkerveer had kort hierna nog de grootste kans met een 1-op-1 situatie maar doelman De Rotte pareerde de schuiver knap. Zo werd de rust met een gelijke stand bereikt. 

Altijd lekker zo'n vroege goal! 

Na rust gingen de blauw-witte zebra’s wat gedisciplineerder spelen en volgde enkele fraaie combinaties. Hieruit wist Brouwer ook mooi de 2-1 te maken op aangeven van Huurman. Daarna werd de marge op 2 gezet nadat Pels werd gevloerd en een de penalty door Murselovic werd binnengeschoten. Niet veel later gaf laatstgenoemde de assist waardoor topscoorder Klijn de 4-1 kon maken. Al met al geen hoogstaande wedstrijd maar wel een eenvoudige overwinning. Oliveo liet zien dat het bij vlagen ook goed kan combineren over de grond.

Tsja dat dit soort ballen van het dak gehaald moesten worden zegt genoeg over de 1e helft. Gelukkig ging het daarna beter :) 

Dit moet voor 2 mooie wedstrijden gaan zorgen te beginnen volgende week thuis tegen Antibarbari. Het 2e elftal speelt voorafgaand en is bij winst verzekerd van nog 1 jaar res. Hoofdklasse. Aansluitend aan deze ‘superzondag’ vindt er een gezellige derde helft plaats. Genoeg reden dus om te komen naar sportpark De Groene Wijdte.

De redding van De Rotte in beeld bij een 1-1 stand. 

Foto's en de samenvatting van David Dilling! 

https://www.icloud.com/sharedalbum/#B09GPCdxkHPVPE