Oliveo 1 | Oliveo 1 wint topper van Zwervers!

De Pijnackerse formatie kan weer 3 punten bijschrijven aan het totaal. Nadat vorige week knap van het hooggeplaatste ONA werd gewonnen was het nu de beurt aan cvv Zwevers. Na de 8-3 winst werd ‘Sweet Caroline’ ten gehore gebracht door trainer De Mooij. Toeval of niet maar tijdens de opkomst op sportpark Couwenhoek werd juist dit nummer gedraaid. Dit nummer is Oliveo blijkbaar goed gezind want het won met het minimale verschil van kampioenskandidaat Zwervers. Handhaving is hiermee nagenoeg definitief.

Opstelling: De Rotte. Woutersen, Pels, Van Wichen, Woutersen. Van Adrichem, Jansen, Huurman (Brouwer). Bentvelzen (Van der Pol), Klijn, Kleij.

Uitzicht vanaf de fraaie kantine met tribune

Zwervers ging nog wel voortvarend van start en had binnen 5 minuten al een aantal corners en kleine kansen. Doelman De Rotte en de verdediging was echter alert op de pogingen van de thuisclub. Hierna kroop Oliveo wat uit haar schulp en kon het gaan voetballen. Zwervers liet veel toe in de opbouw waar juist verwacht werd dat zij vol druk gingen zetten. Zo kwamen er ook enkele mogelijkheden voor Kleij en Klijn maar was de eindpass niet goed. Grote tegenvaller was het vroeg uitvallen van Huurman waarbij zijn plaats werd ingenomen door Brouwer. Diezelfde Brouwer zou in de 1e helft de grootste kans krijgen. Een aanval via meerdere schijven werd uiteindelijk in de handen gekopt van de doelman. Hierdoor werd de rust bereikt met 0-0. De Mooij gaf aan dat de organisatie weer als een huis stond. Zaak dus om de kansen af te maken en te gaan stunten vandaag!

Niet was minder waar want binnen 10 minuten was daar de voorsprong voor Oliveo. Spits Klijn loert altijd op de kleine foutjes in de verdediging. Ook nu kon hij profiteren van miscommunicatie bij Zwervers. De voorsprong was niet onverdiend want Oliveo had het betere van het spel en kreeg weinig kansen tegen. Hierna brak een onrustige periode aan van beide teams. Zwervers probeerde het maar vond met de lange bal telkens weer een Oliveaans hoofd. Ook Oliveo had moeite om de bal in bezit te houden.

Dit soort foto's zijn de beste natuurlijk!

Een kwartier voor tijd werd het billenknijpen. Een doorgebroken speler werd net buiten de 16 ten val gebracht door Van Wichen. Gelukkig een gele kaart en geen penalty: wel een gevaarlijk plek voor een vrije trap. Tot opluchting van het meegekomen publiek en de spelers ging deze net over. Ook een gevaarlijk schot werd nog vakkundig naast gekeken waardoor Oliveo stand hield. En zo werd de stunt werkelijkheid en heeft Oliveo handhaving volledig in eigen hand. Nog 1 punt is er nodig in de resterende 4 wedstrijden. Volgende week speelt het in Rhoon bij WCR waar Oliveo nog wat heeft goed te maken gezien de nederlaag thuis.

Punten in de krat, uh tas!