Oliveo JO15-6 | Concordia te sterk voor JO15-6

Concordia te sterk voor JO15-6

Zaterdag 14 april 2018; Uit tegen Concordia JO15-7. Op pupillentijd werd afgereisd richting de Brasserskade, om stipt om 10.00 uur af te kunnen trappen tegen Concordia.  

De opstelling: Morris op doel, Roan laatste man, Sam linksachter, Joshua rechtsachter, Tim voorstopper, op het middenveld van links naar rechts Lennert, Valentijn en Chris, voorin Luuk op links, Daan op rechts en Wilbert in de spits.

Joep, Jan en Mike bevolkten de bank, en Finn en Thijs waren afwezig.

De aftrap werd genomen door Wilbert waarna Oliveo meteen de aanval zocht. Dit bleek echter van korte duur. De voorzet van Daan belandde bij een Delftse speler en de tegenstander nam meteen het heft in handen. Bij het oversteken van het veld werden onze spelers één voor één op het verkeerde been gezet en zette de rechtsvoor van Concordia ons binnen twee minuten op een 1-0 achterstand. Blijkbaar waren onze mannen nog niet helemaal wakker.

Ook na de nieuwe aftrap waren het de Concordia spelers die het initiatief opeisten. Drie man sterk doken ze voor Morris op. Gelukkig werd de bal daarbij te ver vooruit gespeeld en kon Morris tamelijk eenvoudig groter leed voorkomen.

Langzaam maar zeker kwamen de Oliveo mannen op stoom. Vooral Daan zat in deze fase lekker in de wedstrijd, totdat hij van dichtbij de bal hard in zijn gezicht kreeg. Hij probeerde nog even de bikkel uit te hangen door verder te spelen alsof er niets gebeurd was, maar dit bleek ijdele hoop. Dennis haalde hem naar de kant en Mike mocht zijn positie overnemen.

Na ruim een kwartier slaagde Oliveo er in om de stand gelijk te trekken. Met een razendsnelle kapbeweging stuurde Mike twee man tegelijk het bos in en speelde af op Wilbert. Deze overbrugde met zijn grote stappen nog een twintigtal meters en zette strak voor, waarna Luuk het karwei af maakte; 1-1, perfect volgens het boekje.

Direct erna kopieerde Concordia bijna deze actie. Gelukkig was hun voorhoede minder scherp dan de onze en vloog de bal voorlangs zonder geraakt te worden. Ook bij de volgende Delftse aanval hielden onze jongens stand. Met vereende krachten keerden Tim, Sam, Lennert en Valentijn het gevaar.

Tegen het einde van de eerste helft nam de spanning toe en het niveau af. Voor het doel van Morris speelde zich een slapstick af die je haast gezien moet hebben om het te geloven. Morris viste, Jan en Joshua kregen de bal niet onder controle, de Delftse spits maaide er overheen en zijn collega raakte hem dusdanig slecht dat zelfs de achterlijn niet gehaald werd. Overduidelijk tijd voor een bakkie.

In de tweede helft zagen we dat de thee vooral Concordia goed gedaan had. Binnen een paar minuten mochten zij een hoekschop nemen, waaruit de 2-1 gescoord werd. Niet dat hier iemand van in paniek raakte, integendeel. De Delftse spelers werd meteen erna weer toegestaan ons strafschopgebied te bereiken. Spannend zat, maar niet handig. Joep zag dat in en met een ferme trap naar voren gaf hij Wilbert de kans een tegenaanval te doen. Vanaf de middellijn ging Wilbert op het doel af, op de hielen gezeten door zijn bewakers. Hij kwam echter niet uit met zijn passen en moest corrigeren. Deze fractie van een seconde was genoeg voor de doelman om de bal voor Wilberts voeten weg te tikken.

Helaas voor ons ging Concordia beter met de kansen om dan Oliveo en zette halverwege de tweede helft de stand op 3-1. Langzaam maar zeker werden ze ons de baas, en het was aan de paal te danken dat ze de voorsprong niet nog verder uit wisten te breiden. Oliveo probeerde het in de slotfase nog wel om iets terug te doen, maar verder dan een schot door Tim, wat hard over ging, en een gekeerde inzet van Wilbert kwamen we niet meer.

Eindstand: 3-1.

Overig clubnieuws van Oliveo JO15-6