Van de bestuurstafel – maart/april 2018

Er zijn van die dagen waar je achteraf met heel veel plezier op terugkijkt. 25 maart was zo’n dag. We begonnen met een Walking Football toernooi, een voetbalvorm voor 60-plussers waarbij niet mag worden gerend. Daarna een wedstrijd frame football tussen een team van VOC en de JO11-1 van Oliveo. Daarna won ons 1e met 4-2 van Concordia, met een hoofdrol voor JO19 speler Pjer Bom, weer zo’n talent dat er aan zit te komen. En dat alles onder een stralende zon. Dan smaakt dat biertje aan het eind van de middag toch extra lekker!

Het seizoen van het 1e en 2e selectieteam wordt gekenmerkt door wisselvalligheid. De ene wedstrijd is de andere niet, soms is zelfs de ene helft de andere niet. Het 1e heeft nog wat punten nodig, maar moet zich kunnen handhaven in de 2e klasse. Het 2e verkeert in zwaar weer. Bij het ingaan van de winterstop nog gedeeld koploper, nu moet het team van trainer Dirk Taal nog hard werken om van de onderste plekken weg te blijven. Blessures, schorsingen etc. binnen de selectie eisen hun tol, en daar heeft vooral het 2e last van. We gaan ervan uit dat de technische staf en de spelers de laatste maanden van de competitie de rug rechten, en zorgen dat we volgend seizoen op hetzelfde niveau blijven spelen.

Bij de jeugd is JO19-1 een beetje onder de radar aan een prima seizoen bezig. Trainer Cor Struijk, staf en spelers gaan ruim in de linkerzijde eindigen, een mooie prestatie. Dirk Taal is ook volgend jaar trainer van Oliveo 2, dat zich overigens wel plaatste voor de halve finale van het bekertoernooi na een geweldige 6-1 zege op Rijnvogels 2. We hebben nog vacatures: technisch coördinator, keeperstrainer voor de selectie en hoofdtrainer voor de JO11. Ook zoeken we nog versterking voor de medische staf rond de selectie. Daar hebben we dus nog iets te doen. We openen geen tiplijn, maar mocht u suggesties hebben, dan weet u ons te vinden.

In februari hadden we ons jaarlijkse clubfeest. Een zeer geslaagd feest, georganiseerd door Mike v.d. Pol en zijn team. In de voorbereiding was er veel extra werk door de aangescherpte eisen van gemeente en politie. Uiteindelijk maakte de zeer geslaagde avond dat meer dan goed. Gemeente en politie waren in de evaluatie achteraf tevreden over het verloop van de avond, en dat is een ander geluid dan na de editie van 2017.

Goede Vrijdag was er weer een gezellige klaverjas- en keesavond. Volle bak weer, met dank aan de bekende organisatie. In mei volgen verder nog de 3e editie van Koken met Sterren en de jaarlijkse Motorrit. In juni strijkt Schalke 04 bij ons neer. Nog voldoende om naar uit te zien dus.

Komende zomer wordt het kunstgrasveld (5) vervangen. We zijn met de gemeente in gesprek over een aantal voorwaarden. Gezien de discussie over het al dan niet schadelijk zijn van de huidige korrels, kiezen we samen met de gemeente voor andere (kunst)stof korrels. Een en ander betekent dat vanaf juni nog maar 1 veld beschikbaar is, kunstgrasveld 2. Ook de grasvelden gaan er halverwege juni voor onderhoud uit. Het vraagt wat improviseren de laatste weken voor de zomervakantie, maar we krijgen er een nieuw kunstgrasveld voor terug!

 

Met sportieve groet,

Ruud Schalkwijk en John Weijgertse