Oliveo laat niks heel van ONA: 8-3!

Na het verlies vorige week tegen Groeneweg (red. 2-1) stond vandaag de lastige thuiswedstrijd tegen ONA op het programma. De uitwedstrijd ging verloren door een late treffer waarbij de ‘organisatie’ niet goed stond bij Oliveo. Laat dit nou iets zijn wat gedurende het seizoen aanzienlijk verbeterd is. Reden genoeg dus om de wedstrijd tegen ONA met vertrouwen tegemoet te zien. Onder de voorjaarszon waren een flink aantal toeschouwers naar De Groene Wijdte gekomen. Hun komst werd beloond met een doelpuntenfestijn.

Opstelling: De Rotte. Woutersen, van Wichen, Pels, Woutersen. Van Adrichem, Jansen, Huurman. Bom (Brouwer), Kleij (van der Pol),, Bentvelzen (Van der Zanden).

Bentvelzen stoomt maar weer eens op richting het vijandelijk goal.  

Het was weer wat schuiven in de opstelling omdat Klijn geschorst was. Hierdoor begon all-rounder Kleij in de spits en hij betaalde dit vertrouwen van De Mooij ruimschoots uit deze middag. Brouwer begon na zijn wereldreis op de bank en zou later deze middag de titel van ‘supersub’  veroveren met zijn invalbeurt. Verder weinig verassingen want A-junior Bom staat inmiddels alweer een aantal wedstrijden gewoon in de basis. De Mooij hield de bespreking kort. Bekend was dat ONA een technisch vaardige ploeg heeft met veel beweging en individuele klasse. Voor Oliveo dus zaak om de organisatie op orde te hebben en met de kansen die het krijgt zuinig om te gaan. Wat dat betreft gaf pupil van de week Quin het goede voorbeeld.

Van Adrichem vormde samen met Jansen een sterk blok op het middenveld. Huurman kon hierdoor veelvuldig aanvallen.

Zoals verwacht was het ONA wat het meeste balbezit had en snel de voorwaartse zocht. Met name de spits werd gezocht waarbij hij een vast recept had om de buitenspelers snel de diepte in te sturen. Ondanks het overwicht van ONA op het veld kwam Oliveo aan de leiding. De doelman liet een hard schot van Kleij los waarna de inlopende Bentvelzen eenvoudig kon binnentikken. Hierna deed ONA er een tandje bij wat snel resulteerde in de aansluitingstreffer. Eerst kreeg de bezoekers uit Gouda een penalty na hands van Pels. Hierna was de communicatie achterin niet optimaal waarna er een vrije doortocht was richting keeper De Rotte. Via Kleij wist het nog voor rust nog de achterstand om te buigen. Vanaf 25 meter had kreeg hij alle tijd om de bal in de hoek te schieten. Met de verzilverde penalty in de 45e minuut deelde Oliveo wellicht een mentale tik uit die het nodig had deze wedstrijd.

Dit blijven heerlijke foto's. Kleij (2e van links) heeft met 3 doelpunten een flink aandeel. 

Na rust ging het namelijk hard met de doelpunten. In de 50e minuut was het Bom die de 4-2 maakte nadat zijn schot van richting werd veranderd. Doelman De Rotte hield Oliveo hierna met 2 puike reddingen op de marge van 2. Kort daarna ging Van Adrichem (was hij geinspireerd door de rush van Pupil Quin?) op avontuur vanaf eigen helft en begon aan opmars die hem in het strafstopgebied bracht. Van Adrichem kreeg de bal terug van Bentvelzen en was niet zelfzuchtig en liet Kleij zijn 3e van de middag maken.  ONA deed nog wat terug uit een corner toen Oliveo even liep te slapen, maar al snel was het Bentvelzen, die werd bediend met het eerste balcontact van Brouwer, de 6-2 liet aantekenen.  Brouwer zelf deed ook nog een duit in het zakje door de  7e te maken en had hiermee een prima invalbeurt. Het slotakkoord was voor Jansen die de laatste weken goed speelt op het middenveld.

Supersub Brouwer had een fraai doelpunt en assist in petto voor het publiek.  

Zo wint Oliveo uiteindelijk ruim met 8-3 van het hoog geklasseerde ONA. Hier zag het er de 1e helft zeker niet naar uit want Olivoe had het moeilijk. Zoals gezegd was de 3-2 vlak voor rust wellicht wat de blauw-witte zebra’s nodig hadden. Op basis van de 2e helft had Oliveo zeker recht op de overwinning. Volgende week de uitwedstrijd bij Zwervers. Thuis werd het een eclatante 5-0 overwinning op de toenmalig koploper.

 

Foto's en samenvatting wederom van David Dilling, dank! 

https://www.icloud.com/sharedalbum/#B09GJDfWGJsu79l

https://www.youtube.com/watch?v=kPbIw7OrU-g