Spaans toernooiavontuur voor Oliveo onder 17.

In het Paasweekend namen drie teams van de Oliveo onder 17 deel aan de Copa Jordi in Tordera aan de Costa Brava. Dit Europese voetbaltoernooi trok dit jaar 270 teams uit 10 landen. Het Spaanse avontuur werd mogelijk gemaakt dankzij actieve trainers, leiders en ouders en diverse sponsoren. Daarnaast werd middels een sponsordiner, een tapasavond, verkoop van taarten en oliebollen door de spelers zelf met hulp van betrokken ouders geld voor deze reis ingezameld.

 

Op donderdag 29 maart reisde het gezelschap onder leiding van trainers en leiders van de O17-1, O17-2 en O17-3 vroeg in de ochtend af naar Zaventem, vanwaar werd gevlogen naar Barcelona. Ouder Frans Bosman zorgde als buschauffeur voor bus en transfer en Sebastiaan van Ruijven bracht alle voetbaltassen over de weg op de plaats van bestemming. Ruim veertig spelers en tien begeleiders verbleven in Blanes, vlakbij de toernooilocatie. Drie dagen lang werd er gevoetbald. Met een etentje in een kiprestaurant werden de jongens in Lloret de Mar op zaterdag verrast.  Op zondag 1 april kwam er een einde aan het sportieve gedeelte; de O17-1 en O17-2 plaatsten zich net niet voor de finalepoules. De O17-3 die hard moest strijden in het grote krachtenveld, eindigde hoog op de ranglijst voor de Fair Play prijs.

 

De vele gewaardeerde sponsoren* maakten het Spaanse avontuur mogelijk en ook de jongens droegen zoals genoemd zelf hun steentje bij. Een organiserend comité van betrokken, trainers, leiders en ouders** was toen al een paar maanden bezig om alle praktische zaken voor de Spanje-reis te regelen. De enthousiaste reacties van de jongens na het geslaagde evenement zijn duidelijk:

volgend jaar weer!

 

*met dank aan de volgende sponsoren:

Bexter IT Delft, Hoveniersbedrijf André van der Eijk, Pijnacker, HVD Parket, Pijnacker, Meubelstoffeerderij H.J. Kool, Delft, Telstar Uitgeverij B.V. Pijnacker, Ristorante Fratelli, Pijnacker, TopFitTrainen.nl, Pijnacker, Teesing Group B.V., Rijswijk en een aantal sponsoren op persoonlijke titel.

 

 

 

 

 

 

 

 

**Met dank aan het organisatiecomité :

Trainers/leiders JO17-1 Mike van der Pol, Kees Wijsman, Sebastiaan van Ruijven, JO17-2 Arjen Mastenbroek en Tony van Unen, JO17-3 Dick Kuijper, Ronald Laarhoven, Peter de Roos, Miranda van der Burg en ouders André van der Eijk, Frans Bosman en Fred en Anneke Lamb.

 

 

Er was gelukkig ook tijd om van het strand te genieten

En niet iedereen wilde met het vliegtuig naar Spanje!