Oliveo 1 | Oliveo pakt 3 belangrijke punten in de derby tegen Concordia

Oliveo heeft zichzelf een goede dienst bewezen door het thuisduel tegen Concordia met 4-2 te winnen. Na de nederlaag vorige week tegen de hekkensluiter moest er eigenlijk gewonnen worden. De midweekse wedstrijd tegen Wippolder (4-0 winst) heeft genoeg vertrouwen gegeven. Vertrouwen kreeg ook A-junior Pjer Bom die net zoals dinsdag vanaf de linkerkant begon.

Opstelling: De Rotte. Woutersen, van Wichen, de Jong (van Adrichem), Woutersen. Pels, Jansen, Huurman. James, Klijn, Bom (van der Pol).

Van Adrichem moest na 25 minuten de geblesseerde De Jong vervangen. 

Trainer de Mooij zei het voorafgaand aan de wedstrijd al. Ten opzichte van de uitwedstrijd tegen Concordia zijn er maar liefst 7 wijzigingen in het elftal. Gelukkig beschikt Oliveo over een kwalitatief brede selectie waardoor er altijd weer een goed elftal staat. Met ditzelfde elftal werd midweeks ook competitiegenoot Wippolder verslagen in de Haaglandencup.

Klijn was weer belangrijk vandaag met 2 goals.

Toch keek Oliveo na amper 5 minuten al tegen een achterstand aan. Concordia talent Marinacci werd weggestuurd en ronde zijn sprint af met een goal. Tijd voor Oliveo om er een tandje bij te doen. Het was al snel 1-1 via Klijn die attent reageerde op een misser van de doelman. Hierna kwam de mooiste treffer van de middag kwam via Bom. Een afgeslagen corner werd fraai in de kruising geschoten. Concorida werd af en toe gevaarlijk via hun voorwaartse en schreeuwde 3 keer om een stafschop. De scheidsrechter trapte hier niet in en zodoende werd de rust ingegaan met een voorsprong.

Man of the Match Pjer Bom kreeg een publiekswissel na zijn prachtige goal en sterke wedstrijd.  

Na rust was de wedstrijd redelijk in evenwicht. Concordia had het betere van het spel maar de kansen waren voor Oliveo. Zo kwam de thuisploeg via Klijn op 3-1 nadat hij een fout in de defensie afstrafte. Huurman zorgde ook nog voor de 4-1 door alert te reageren bij een diepe bal. Er kwamen over een  weer nog wat mogelijkheden maar met name de defensie van Oliveo was zeer solide. Het slotakkoord was voor De Vries (4-2), maar dat was slechts nog voor de statistieken. En zo doet Oliveo zeer goede zaken richting het einde van de competitie. Handhaving komt steeds dichterbij maar de blauw-witte zebra’s hebben nog enkele lastige wedstrijden voor de boeg. Te beginnen aanstaande zondag bij koploper Groeneweg. Thuis werd hier knap met 2-1 van gewonnen.

Juichen en opluchting na de 4-1 van Max Huurman.

Foto's en samenvatting wederom van David Dilling. Bedankt weer!

foto's: https://www.icloud.com/sharedalbum/#B09GdPblXpcFce  

samenvatting: