Oliveo 1 | Oliveo door in de Haaglandencup na overwinning op Wippolder

Afgelopen zondag verloor Oliveo voornamelijk van zichzelf bij en tegen XerxesDZB. Dat Oliveo wel degelijk kan voetballen heeft het al laten zien in de HaaglandenCup. In de vorige ronde werd 1e klasser VELO met 2-4 verslagen. Na loting kwam competitiegenoot Wippolder uit de koker waar het al 2 keer van verloor. Het werd hoog tijd om deze derby weer eens te winnen, en hoe: 4-0!

Opstelling: Duijvestijn. Wouteren (Kleij), Van Adrichem (van der Pol), Van Wichen, Woutersen. Jansen, James, Huurman. Bom, Klijn, Bentvelzen (Van der Zwan). 

Jansen speelde sterk op het middenveld met James en Huurman samen.

Oliveo had in zijn geheel een goed antwoord op het debacle van afgelopen weekend. Een opknapper voor de spelers en trainer De Mooij. In de basiself was overigens een plek ingeruimd voor A-junior Pjer. Hij was vandaag van grote waarde met 2 knappe goals en liet zien een aanwinst te zijn voor volgend jaar. In de eerste helft geen goals voor een goed spelend Oliveo dat rustig combineerde en zocht naar de ruimte. Alleen het eerste kwartier was Wippolder de bovenliggende partij en werd Oliveo flink teruggedrongen.

Grote man aan Oliveo-zijde was A-junior Pjer Bom.

Na rust een zelfde speelbeeld waarbij Oliveo op zoek bleef gaan naar een goal. Pjer brak uiteindelijk de ban met een knap schot in de verre hoek. Klijn verdubbelde daarna al snel de marge. Een scherpe voorzet van James werd snoeihard binnengeschoten. Opnieuw Pjer zorgde met een hard laag schot voor veilige cijfers. Zo kon De Mooij nog wat wissels toepassen met het oog op zondag en moest Oliveo zelfs met 10 man verder toen Jansen niet verder kon spelen. Dit deerde Oliveo totaal niet en kon nog steeds lekker mee voetballen. Het slotakkoord kwam van Van der Zwan, die al een aantal keren dichtbij was. Een diepe bal van Van Wichen werd door de keeper ongelukkig tegen de inlopende Van der Zwan aangetikt welke de bal in een leeg goal kon schuiven.

Nog wat verse wissels het laatste half uur.

En zo is Oliveo weer een ronde verder waar het Quick of Te Werve thuis zal loten. Een verdiende overwinning vandaag tegen Wippolder met goed spel. Eerlijk is eerlijk: deze overwinning had Oliveo uiteraard liever in de competitie gehad. Daar is zondag in ieder geval weer kans toe tegen Concordia. Als er met de zelfde beleving en instelling gespeeld gaat worden blijven de punten op De Groene Wijdte.  

Foto's en samenvatting wederom van David Dilling. Bedankt weer!

https://www.icloud.com/sharedalbum/#B095NI45MGXA8ui

Overig clubnieuws van Oliveo 1