Oliveo 1 | Oliveo verliest van hekkensluiter XerxesDZB

Na de ongelukkige verliespartij tegen kampioenskandidaat GLZ Delfshaven had Oliveo in Xerxes de ideale tegenstander om weer eens 3 punten bij te schrijven. Op papier dan... Oliveo haalde, zeker in de 2e helft, het gewenste niveau niet en verloor met 2-1.

Opstelling: De Rotte. Woutersen, de Jong (Hoogland), van Wichen, Woutersen. Pels, Huurman, James (van Adrichem). Bentvelzen, Klijn, Kleij.

Het koude weer en de snijdende wind zorgde niet voor een aantrekkelijke wedstrijd met over en weer veel balverlies. Beide ploegen hadden wat spaarzame kansen maar meer ook niet. Met een hard schot schoot Van Wichen Oliveo wel op voorsprong vlak voor rust. Niet veel later zorgde Kleij voor de 0-2, maar deze werd wonderbaarlijk genoeg afgekeurd.

In de 2e helft probeerde Oliveo de voorsprong te vergroten maar was het Xerxes dat opeens de gelijkmaker produceerde. Een vrije trap vanaf de middenlijn was lang onderweg en in het doelgebied werd niet opgetreden en verdween de bal in het goal. Xerxes geloofde in een stunt en nam ook een voorsprong. Een schot werd niet goed weggewerkt en kon binnen getikt worden. Oliveo zette hierna nog wel aan maar verder dan een bal op de paal kwam het niet.

Zo verloor het vlaggenschip enigszins terecht van de hekkensluiter en zal het volgende week tegen Concordia proberen revanche te nemen.