Oliveo verliest nipt van GLZ Delfshaven

In een spannende wedstrijd heeft Oliveo aan het kortste eind getrokken tegen GLZ Delfshaven. De bezoekers besliste in de laatste minuten de wedstrijd, waar Oliveo daar meerdere kansen voor had. Een stunt leek in de maak en was gezien het spelbeeld en de kansenverhouding ook terecht geweest voor de zebra’s. Uiteindelijk moest Oliveo dus genoegen nemen met een nederlaag en deed vooral zichzelf daarmee tekort. 

Opstelling: De Rotte. Kleij (Bom), de Jong, van Wichen, Woutersen. Pels (c), James, Huurman. Bentvelzen (van der Pol), van der Zwan, Klijn.

James speelde sinds lange tijd weer bij het 1e! 

Voor trainer De Mooij was het weer flink puzzelen deze week omdat vaste krachten Van Adrichem en Brouwer op vakantie zijn. Toch stond er weer een representatief elftal in het veld welke grotendeels ook dinsdag gespeeld hebben. Toen werd 1e klasser VELO in de HaaglandenCup verslagen! Vandaag kwam GLZ Delfshaven op bezoek waarbij verschil in de ranglijst niet te zien was op het veld want Oliveo drong GLZ regelmatig ver terug op eigen helft en kreeg al vroeg enkele kansen. Toch waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen via een penalty van Boukhari. Nog voor rust was er de verdiende gelijkmaker. Van der Zwan bediende Bentvelzen met een fraaie bal en laatstgenoemde schoot keurig binnen.  

Kleij was goed op dreef aan de linkerkant. 

Na rust een zelfde spelbeeld waarbij Oliveo al vroeg op voorsprong kwam. Klijn ging goed door op een diepe bal en kon uiteindelijk in een leeg goal scoren. Hierna verzuimde Oliveo verder afstand te nemen en wist ook de keeper van GLZ af en toe knap zijn goal schoon te houden. GLZ had minder moeite de spaarzame kansen af te ronden. Bij een tegenaanval was het snel 2-2 en tot overmaat van ramp was daar 5 minuten voor tijd ook de 2-3 waarbij de aanvaller nauwelijks gehinderd werd bij het schieten. Een zure nederlaag voor Oliveo gezien de wedstrijd.

2-1 voorsprong en niks aan de hand, helaas was dit niet de eindstand.  

Volgende week gaat het op bezoek bij hekkensluiter XerxesDZB waar gewonnen moet worden om zo snel mogelijk veilig te zijn in de 2e klasse. De thuiswedstrijd werd met 4-1 gewonnen van de rode lantaarn drager. Xerxes wist Concordia knap op een gelijkspel te houden dus Oliveo zal wederom alles moeten geven. 

Foto's en samenvatting van David Dilling. Bedankt weer!

https://www.icloud.com/sharedalbum/#B095M7GFPGahZqe

Overig clubnieuws van Oliveo

11 augustus: De bal rolt weer.