Oliveo 1 | Oliveo wint ruim van Excelsior '20

De nederlaag tegen Wippolder kwam hard aan bij Oliveo. Het mooie aan voetbal is wel dat je snel revanche kan nemen. In Excelsior ’20 hadden de zebra’s een ideale tegenstander gevonden. Bij winst op deze concurrent klimt Oliveo namelijk steviger richting de middenmoot. Het was wel puzzelen voor trainer De Mooij door vakanties en blessures, maar er stond weer een strijdbaar team.

Opstelling: Peter-Paul de Rotte. Wessel Kleij (Gerald Lagrand –A1), Brian de Jong, Dewie van Wichen, Luuk Woutersen. Ludo van Adrichem, Robbert Brouwer, Max Huurman. Joey Klijn (Mike van de Pol), Frank van der Zwan, Niels Bentvelzen.

Huurman speelde erg sterk vandaag op het middenveld en was met zijn snelheid een plaag voor Excelsior '20.

Vanaf het fluitsignaal was dit strijdbare team goed zichtbaar. Al snel werd de goal van Excelsior ’20 opgezocht wat binnen 10 minuut al voor resultaat zorgde. Kleij kwam als opkomende back in kansrijke positie maar was niet zelfzuchtig en legde af op Klijn. Met een droge knal verdween de bal in het goal en de vroege voorsprong was een feit. Niet lang daarna werd de marge verdubbeld. Huurman gebruikte zijn snelheid goed aan de rechterkant en gaf hard voor op Klijn die met een subtiele voetbeweging de bal richting Van der Zwan bracht. Vervolgens was het een koud kunstje om de bal langs de keeper te schuiven.

Grote man aan Oliveo zijde was Van der Zwan met 3 goals. 

Nog voor rust had een Oliveo een wel zeer comfortabele voorsprong opgebouwd. Bentvelzen wist 2 keer eenvoudig het net te vinden waarbij de verdediging en keeper van Excelsior ’20 er niet heel overtuigend uit zagen. Deed Excelsior ’20 dan niets zult u denken? Jawel, via de behendige buitenspelers werd het enkele malen dreigend voor Oliveo. Echter was doelman De Rotte een sta-in-de-weg voor de voorwaartsen van de Schiedammers. Met 3 puike reddingen hield hij zijn goal schoon. Ondanks dat in de rust werd afgesproken op het zelfde tempo door te gaan werd er toch wat gas terug genomen. De bezoekers werden andermaal gevaarlijk maar wisten het net niet te vinden.

De wedstrijd viel vervolgens definitief in het slot nadat Van der Zwan het nog 2 keer op zijn heupen kreeg. Met een lange solo liep hij de verdediging van Excelsior ’20 voorbij en nam ook de keeper in de maling. Tot slot was er nog een mooie uitgespeelde aanval waarbij Van der Zwan het eindstation was. De verdediging van Oliveo bezweek de rest van de wedstrijd niet en ook de ingevallen A-junior Lagrand ging moeiteloos mee in het spel.

Op 3 plekken was de verdediging gewijzigd. Hier o.a. Luuk Woutersen en Brian de Jong die het moeiteloos opvingen.  

Al met al heeft Oliveo een uitstekende wedstrijd op de mat gelegd en de kater van vorige week tegen Wippolder weggespoeld. Trainer De Mooij en de spelers kunnen tevreden terug kijken. Oliveo heeft nu 1 week rust zodat een ieder kan herstellen van wat pijntjes. Op 11 maart wordt de competitie hervat thuis tegen GLZ Delfshaven.

 

Overig clubnieuws van Oliveo 1