Oliveo speelt in extremis gelijk tegen TOGB

Eerder dit seizoen ging Oliveo met 2-0 onderuit tegen en bij TOGB. De individuele kwaliteit van TOGB gaf toen de doorslag. Inmiddels is Oliveo een paar stappen verder en is het goed uit de winterstop gekomen. Met een overwinning en een gelijk spel doet Oliveo goed mee in de middenmoot. Een mooi moment om de derby tegen TOGB te spelen.

Opstelling: De Rotte. Woutersen, De Jong, Van Wichen, Van Adrichem. Brouwer, Huurman (Van der Pol), Pels. Kleijn, Van der Zwan, Kleij.

 

Pupil van de Week Bill-Jef ga de thuisploeg het goede voorbeeld en scoorde de 1-0.

Met de straffe wind die over het veld stond was het niet bepaald aangenaam op sportpark De Groene Wijdte. Het weerhield de bezoekers niet om te komen want het was goed gevuld. Voorafgaand aan de wedstrijd werden allereerst Kleij en Woutersen gehuldigd met hun 150+ wedstrijden in Oliveo 1. Dan de wedstrijd. Het balbezit was in het begin voor TOGB maar Oliveo werd in de omschakeling gevaarlijk. De eerste grote kans was voor Van der Zwan, maar zijn kopbal werd fraai gekeerd door de doelman. Ook TOGB kreeg een mogelijkheid maar het schot miste elke richting. Hierna was het Brouwer die profiteerde van een blunder van een TOGB’er: de bal werd hard in de kruising gepegeld en schoot Oliveo op voorsprong. Die voorsprong duurde echter niet lang want TOGB kon een rebound via de lat eenvoudig binnenkoppen. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

 

Dit soort foto's zien wij natuurlijk graag. Juichen!!!

Na rust werd de sfeer wat grimmiger waarbij TOGB al vroeg een rode kaart kreeg. In de eerste helft werden al wat pittige duels op het middenveld uitgevochten en moest de leidsman al 2 keer geel trekken. De rode keert werd getrokken nadat Pels hard van achteren werd neergetrapt. Helaas ging een oude voetbalwet in werking, want het was niet Oliveo wat makkelijker ging voetballen maar de bezoekers. Oliveo had niet de rust om op te bouwen en de vrije man te vinden. De wind nodigde ook niet uit tot het geven van lange ballen. Iets wat zowel Oliveo als TOGB wel hanteerde wat het spel niet ten goede kwam. TOGB bracht oud-Oliveaan Van Rheenen in om nog wat te forceren want een doelpunt hing in de lucht. Tot overmaat van ramp wist TOGB 5 minuten voor tijd te scoren. Met een fraaie voetbeweging verdween een voorzet over keeper De Rotte.

 

Huurman zoekt de combinatie met Van der Zwan

Zoals vaker dit seizoen bleef Oliveo knokken voor een resultaat en kreeg het ook loon na werken. Een vrije trap van Kleij werd prachtig gepakt maar wel tot corner verwerkt. Na een geblokt schot van Woutersen lag de bal bij Van der Pol. Met buitenkant rechts wist hij de bal in de verre hoek te krullen en de verdiende gelijkmaker te maken. Even leek Oliveo ook nog een penalty te krijgen na een overtreding op Van der Zwan. Het bleef bij een vrije trap welke in de muur geschoten werd.   

 

Woutersen (l) en Kleij (r) worden gehuldigd voor hun wedstrijden in Oliveo 1. 

Foto's en samenvatting uiteraard weer beschikbaar gesteld door David Dilling. Dank weer!

https://www.icloud.com/sharedalbum/#B09GdIshaETGkS

Overig clubnieuws van Oliveo

11 augustus: De bal rolt weer.