Oliveo tegen VFC eindigt na een knotsgekke wedstrijd in 4-4

Na de ruime overwinning vorige week op Zervers was de sfeer vanzelfsprekend goed bij Oliveo. Met een ruime 5-0 liet de ploeg zien wel degelijk te kunnen scoren. Dat zou goed van pas komen want het moest op bezoek bij VFC. Hier werd de 1e competitiewedstrijd thuis 0-3 van verloren. Tijd om wat recht te zetten en het gat met de onderste ploegen te vergroten. Het zou een knotsgekke wedstrijd worden waarbij het in 4-4 zou eindigen.        

Opstelling Oliveo: De Rotte, Van Adrichem, Van Wichen, Pels, Woutersen, Milolaza (van der Zwan), Brouwer, Huurman, Bentvelzen (Van der Pol), Klijn, Kleij.

 

Ook vandaag weer genoeg juichmomente. 

Tainer de Mooij zei het vooraf nog treffend: de winst van vorige week heeft pas echt waarde als ook VFC verslagen wordt. Dit leek niet aan dovemans oren gericht want vanaf minuut 1 nam Oliveo het initiatief. Het leek ook al vroeg op voorsprong te komen maar Klijn stond in buitenspel positie. Na een kwartier kwam ook VFC wat uit haar schulp en bij de eerste beste mogelijkheid was daar de goal. Een voorzet ging langs iedereen heen en verdween in het goal. Oliveo was de weg volledig kwijt en kwam niet meer in het spel voor. VFC wist voor rust zelfs nog de 2 en 3-0 te maken! Een dramatische middag leek in de maak.

In de rust werd de boel op scherp gezet en afgesproken om 45 minuten alles te geven. Er was weinig meer te verliezen namelijk. Met Van der Zwan voor Milolaza en de doorgeschoven Pels ging Oliveo ten strijde. Dit resulteerde al snel in een treffer. Brouwer ontving de bal aan de rechterkant en gaf een mooi voorzet. Van der Zwan kopte knap raak buiten het bereik van de boomlange keeper. Oliveo geloofde weer in een resultaat en dat geloof werd sterker toen in minuut 55 een penalty werd gegeven. Specialist Kleij schoot feilloos in en plots was het 3-2. Oliveo dicteerde het spel maar VFC liet zich ook af en toe nog zien. 2 grote kansen werden gemist door de wespen en Oliveo bleef dus in de wedstrijd.

 

Brouwer gaf een scherpe voorzet op Van der Zwan waardoor Oliveo weer in de wedstrijd kwam.

Met nog 20 minuten op de klok moest Bentvelzen zich laten wisselen door Van der Pol. Hij was al snel van grootte waarde en wist een prachtige pass van Klei knap binnen te koppen! Oliveo had een 3-0 achterstand omgebogen tot 3-3 en ging fanatiek door om ook de winst te behalen. Vlak voor tijd was het Van der Zwan die daar voor leek te zorgen. In het strafschopgebied gebruikte hij zijn lichaam slim en schoot vanuit de draai de 4e goal binnen. Iedereen was door het dolle heen maar lang zou dit niet duren. In de laatste seconde werd een corner van VFC toch nog binnen gekopt.

 

Oei oei oei: we waren zo dichtbij! 

En zo werd deze knotsgekke wedstrijd 4-4. Een stand waar Oliveo in de rust voor getekend zou hebben. Het zei na afloop alles dat iedereen met een kater van het veld liep. Hoe kon het toch dat de 1e helft zo slap was en het de 2e helft wel lukt? En waarom in die laatste seconde nog de gelijkmaker? Volgende week speelt Oliveo thuis tegen TOGB en komt het ex-Oliveaan Tim van Rheenen tegen.