Oliveo 1 | Bijzondere vijfklapper voor Oliveo tegen koploper Zwervers

De equipe van De Mooij werpt zich dit seizoen op als heuse drakenslachter. Eerder dit seizoen ging (destijds) koploper Groeneweg eraan met 2-1. Ditmaal was het de beurt aan de huidige koploper cvv Zwervers om stof te happen. En niet te zuinig, het werd namelijk 5-0 op sportpark de Groene Wijdte. En hoe gek het ook klinkt: daarmee kwam de koploper uit Capelle nog goed weg.

Opstelling Oliveo: De Rotte, Van Adrichem, Van Wichen, Pels, Woutersen, Milolaza, Brouwer, Huurman, Bentvelzen (Van der Pol), Klijn (Van der Zwan), Kleij (Van Wijk)

Na een prima trainingskamp was het de vraag hoe de zebra’s zich tijdens de seizoenshervatting zouden presenteren. Met het duel tegen cvv Zwervers stond er gelijk een aardige testcase op het programma. Deze degradant uit de 1e klasse had tot noch toe slechts één duel verloren 26 punten verzameld en pas 11 treffers geïncasseerd.

Oliveo liet echter vanaf de eerste minuut zien absoluut niet onder de indruk te zijn van de sterrenstatus van de bezoekers. De eerste (grote) kansen waren dan ook voor de thuisploeg. Max Huurman en Niels Bentvelzen mochten op doel af maar faalden in de afronding. Bentvelzen was even later wel de aangever bij de 1-0. Na een prima aanval legde hij breed op Klijn die van dichtbij de 1-0 maakte. Aan de overkant probeerde de Zwervers wat terug te doen. Noemenswaardige kansen waren er nauwelijks. Een gekruld schot van buiten het zestienmetergebied en twee standaardsituaties brachten het meeste gevaar. Dit viel echter in het niet tegenover de dadendrang van Oliveo aan de overzijde. Want na een vrije trap van Van Wichen, maakte Klijn via de rebound de 2-0. En nog voor rust maakte Klijn zijn hattrick compleet door ook de 3-0 tegen de touwen te jagen.

Exemplarisch voor het duel: Oliveo vocht flink wat persoonlijke duels uit met de bezoekers. 

Na rust moest Zwervers iets ondernemen om het tij te doen keren. Trainer Adri van Tiggelen (Europees kampioen 1988) moest een list verzinnen om in de 2e helft nog resultaat te halen. Met vier aanvallers werd gepoogd Oliveo vast te zetten. Maar bij de thuisploeg leek vandaag alles te lukken. Duels werden gewonnen en zelfs een eventuele verdwaalde lange bal waaide steeds richting een blauw-witte. Zwervers moest ook in het 2e bedrijf treffers incasseren. Eerst rondde Bentvelzen zelf een aanval af door laag raak te schieten. Invaller Van der Zwan en Van der Pol hadden beiden een vijfde treffer op de schoen maar het uiteindelijke slotakkoord was voor linksback Leon Woutersen die vanaf 25 meter prachtig diagonaal raak schoot.

Linksback Leon Woutersen bekroonde zijn prima wedstrijd met een prachtige goal.

Oliveo viert één van de vele goals.

En zo liet Oliveo zien waartoe het in staat is met een bizarre maar eclatante overwinning op de koploper die nog groter had kunnen uitpakken. Met de vorm na de winterstop zit het wel goed. Een enkele speler van Zwervers wenste onze Oliveanen nog veel succes in de strijd tegen degradatie. Een mooier compliment dan zo'n gefrustreerde bezoeker kunnen we niet krijgen!

Volgende week wordt er afgereisd naar Vlaardingen om de degens te kruisen met VFC. 

Videosamenvatting van David Dilling via: https://www.youtube.com/watch?v=NUpVw8zuggA

Beelden door David Dilling. Foto's te bekijken via: https://www.icloud.com/sharedalbum/#B095fk75vG2xkVo

 

 

 

 

Overig clubnieuws van Oliveo 1