Oliveo JO11-5 | Oliveo JO11-5 wint zakelijk van Concordia

Pijnacker – Helaas werd de wedstrijd vorige week tegen TOGB afgekeurd. Dit maakte dat de jongens fris en fruitig aan de aftrap verschenen tegen Concordia, de nummer laatst. De betrof ook gelijk de laatste wedstrijd voor de winterstop.

 De Sint was het land uit, maar had de coach wat hulpmiddelen gegeven om het nog beter neer te zetten en uit te leggen. Aan de hand van het magneten bord werd dus uitgelegd hoe er gevoetbald moest worden. De jongens knoopten het in hun oren.

Vanaf het begin waren de bedoelingen duidelijk. Concordia werd vakkundig vastgezet op eigen helft en kwamen er niet aan te pas. Het veldoverwicht werd niet in doelpunten uitgedrukt. Op links waren het Josh en Leon die regelmatig de tegenstander op het verkeerde been zette. Leon mocht het deze wedstrijd als linksachter spelen en deed dat prima. Spits Gio was een paar keer gevaarlijk maar de keeper was en behoorlijke sta-in-de-weg. Roy kwam een aantal keer gevaarlijk door op rechts, maar miste het doel ook op een haar na. Achterin was Sebastiaan, samen met Milan, heer en meester. Atse had als keeper dan ook niet veel te doen, al moest hij een keer gestrekt naar de hoek om een schot van Concordia te pareren. Gelukkig viel dan toch uiteindelijk de treffer. Via een corner van Roy viel de bal voor de voeten van Thomas, die wist er wel raad mee, 1-0. Oliveo bleef heersen, maar de muur van Concordia werd niet meer geslecht voor de rust.

Aangezien het maar 1-0 was moesten we in de 2e helft op zoek naar de volgende treffer. Oliveo ging voortvarend van start. Door de bal sneller over te spelen, probeerde de jongens erdoor heen te komen. Milan schoof sted meer door naar voren en veroverde de bal al vroeg. Dit leidde de eerste kans in, de bal kwam voor de voeten van Gio en haalde vernietigend uit, maar wederom lag de keeper in de weg. Leon was goed in de combinatie met Josh op links. Regelmatig zorgde de boys op links voor gevaar. De treffer hing in de lucht. Na een goede aanval via Thomas, Milan en Atse, schoot Atse de bal via de keeper over de achterlijn. In plaats van een hoge voorzet koos Sebastiaan voor een lage bal op de geheel vrijstaande Twan. Die nam de bal in een keer op zijn pantoffel. De bal draaide mooi hoog binnen bij de eerste paal, 2-0. Dit leek de ban een beetje te breken. Concordia zat er een beetje doorheen. Roy had in het doel niet heel veel te doen. Milan, Leon en Twan maakten alle aanvallen onschadelijk door al op de helf van Concordia er dicht op te zitten. Ook Josh, Sebastiaan en Atse waren voorin lekker actief bezig. Gio hield continue 2 man bezig. Dit maakte dat Twan, na een goede onderschepping,  zo kon doorlopen naar de achterlijn. Zijn bekeken voorzet werd binnengetikt door Sebastiaan, 3-0. Eindelijk lag Concordia op de rug. Helaas resulteerde het niet meer in doelpunten. Thomas was nog dicht bij een treffer, maar zijn schot ging net voorlangs.

Een goede partij gezien waar de jongens gedisciplineerd bleven spelen. Na de winterstop beginnen we weer op 0, dus nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Voor nu fijne feestdagen en we zien jullie terug in 2018!

 

 

 

Statistieken;

Oliveo JO11-5 – Concordia JO11-6              3-0

Doelpunten Oliveo;                                       Thomas, Twan, Sebastiaan

Toeschouwers;                                               25 (ondanks een flinke regenbui)