Oliveo JO8-1 | JO8-1: Zure appels

Voor de tweede keer in korte tijd zijn we bij SV Nootdrop. Dit keer voor de bekerwedstrijd tegen SV Nootdorp JO8-2. Een kans op revanche. De vorige keer eindigde het competitiepotje namelijk met 3-4.

Het is 7.45 uur als we ons verzamelen in de donkere kelders van SV Nootdorp. Coach Rens spreekt de jongens toe en al gauw galmt er uit kleedkamer 1: WE VRETEN ZE OP! WE VRETEN ZE OP! WE VRETEN ZE OP!

Niet lang daarna begint ook de vloer te trillen. Er werd deze keer namelijk ook bij gedanst, de HAKA dans wel te verstaan. Wijdbeens, dan stampend met het linkerbeen en dan met het rechterbeen, met gespannen armen en met indrukwekkende gezichtsuitdrukkingen werd de boodschap kracht bij gezet. 

Onze hongerige, klaargestoomde kanjers vertrokken richting het voetbalveld. Gelukkig is inmiddels het licht aan gegaan wat het voetballen een stukje makkelijker maakt.

 

Om 8.30 uur klinkt het startsignaal. Vol energie storten onze jongens zich in de wedstrijd. Na 5 minuten wordt hun inzet beloond met een prachtig doelpunt, 1-0 voor Oliveo! Een fijn begin, dat smaakt naar meer! Er werd goed samengespeeld en ze bleven druk zetten waardoor het nog voor de eerste time out 2-0 wordt. Smullen voor de toeschouwers!

Al vrij snel viel in het tweede kwart het eerste tegendoelpunt: 2-1, bijna direct gevolgd door het tweede tegendoelpunt: 2-2. Dat is even zuur. Als echte professionals beten onze jongens door de zure appel heen en gingen weer vol gas aan de bak. Wat een spannende pot weer. Helaas werd dit keer hun inzet niet beloond met een doelpunt.

Tijdens de rust voegt coach Rens extra pit toe aan onze kanjers en met nieuwe energie beginnen ze aan de derde kwart. Een periode van kansen over en weer volgde. Ze zijn echt aan elkaar gewaagd. Beide doelmannen lieten er geen bal doorheen waardoor we met een gelijke stand de laatste time out in gingen.

Lang in het vierde kwart hield Oliveo stand. Vijf minuten voor tijd ging het helaas toch mis, Nootdorp weet te scoren en het wordt 2-3 en 2-4. Nog meer zure appels! Onze kanjers beten zich hier weer doorheen en herpakten zich, maar helaas was er niet genoeg tijd meer om het tij te keren, de wedstrijd eindigde met 2-4.

Hiermee zijn de bekerwedstrijden voor Oliveo JO8-1 ten einde gekomen. In ronde 2 valt namelijk de verliezer af. Nu even een winterstop, tijd om weer op te laden. Eind januari 2018 beginnen we gewoon weer vol frisse energie met de nieuwe competitie!

Overig clubnieuws van Oliveo JO8-1