Oliveo 1 | Oliveo verliest onnodig van WCR

Met nog 3 wedstrijden tegen directe concurrenten voor de winterstop kan de Pijnackerse formatie goeden zaken doen. WCR, ook een nieuwkomer in de 2e klasse, was de eerste horde. Dat OLIVEO de laatste weken een goede reeks heeft neergezet is niemand ontgaan. De ploeg oogt volwassener en heeft meer vastigheden dan aan het begin van dit seizoen. Voor trainer De Mooij was het daarom jammer dat Brouwer (afwezig) en Visser (licht geblesseerd) niet aan de start konden verschijnen.

Opstelling: Peter-Paul de Rotte. Leon Woutersen, Brian de Jong (Lex Visser), Dewie van Wichen, Ludo van Adrichem (Niels van Duinen). Gerben Pels , Mark Milolaza (Joey den Hoed), Steven Vloemans. Wessel Kleij, Joey Klijn, Robin Hoogland.

Het was een fysieke wedstrijd tussen OLIVEO en WCR 

Direct vanaf het fluitsignaal was het OLIVEO dat op zoek ging naar de openingstreffer. De dreiging voor het goal van WCR werd steeds groter met veel hoekschoppen tot gevolg. Het veldoverwicht was voor OLIVEO, maar het moest plotseling tegen een achterstand aankijken. Een te korte terugspeelbal werd onderschept door WCR spits Cruden die vervolgens binnenschoot. Ondanks deze tegenvaller voor de thuisploeg bleef het op jacht gaan naar de gelijkmaker. Deze kwam uiteindelijk tot stand na een flipperkast in het doelgebied. Van Wichen was uiteindelijk het snelst bij de bal en tekende voor de verdiende gelijkmaker. Lang kon OLIVEO hier niet van genieten. Een strakke voorzet werd in het eigenlijk goal verwerkt.

De verdiende gelijkmaker via Van Wichen! 

Met nog 45 minuten te gaan ging OLIVEO op zoek naar de overwinning. Het spel ging op en neer met voornamelijk lange ballen. De blauw-witte zebra’s waren enkele keren dichtbij maar zowel paal als lat brachten redding voor WCR. Aan de andere kant nam WCR plotseling een grotere voorsprong en werd een voorzet knap in het goal gevolleerd. WCR moest het hebben van veel overtredingen en de maat was blijkbaar vol voor de scheidsrechter. Enigszins onterecht kreeg OLIVEO een penalty die feilloos werd benut door Kleij. De vele overtredingen zorgde er voor dat beide ploegen met 10 man eindigden.  

OLIVEO drong aan bij het goal van WCR maar het ontbrak aan wat geluk. 

Ondanks het harde werken en de vele kansen wist OLIVEO niet meer te scoren. WCR bleef met hangen en wurgen overeind en pakte onverdiend de 3 punten. Feit is wel dat OLIVEO weer met beide benen op de grond staat. Het zal de gekregen kansen beter moeten benutten. Volgende week kans op eerherstel als het thuis speelt tegen Excelsior ’20. Met 1 punt minder een mooie kans om afstand te nemen van de onderste regionen.

Kleij mocht nog de aansluitingstreffer maken via een penalty.

Foto’s en video van David Dilling. Dank weer!   

 

 

https://www.icloud.com/sharedalbum/#B09J0DiRHGtkkQb

 

Overig clubnieuws van Oliveo 1