Oliveo Oliveo 2 | Oliveo 2 wint wederom, maar komt net tekort voor de periodetitel

Na een vrij weekend moest Oliveo 2 ervoor zorgen dat het de goede competitiestart een goed vervolg kon gaan geven tegen VOC 2. Doordat vorige week tegenstander WCR 2 niet genoeg spelers op de been kon brengen, ging Oliveo 2 automatisch door naar de volgende ronde in de beker. Doordat er een aantal blessures zijn bijgekomen bij 1 en 2, was het weer schuiven en puzzelen voor de trainers en kwam daar de volgende basisopstelling uit: Martijn Duijvestein (K); Luuk Woutersen, Brian de Jong (C), Didier Jansen, Max Kouwenhoven; Thierry van Wijk, Joey den Hoed, Ado Murselovic (Gerald Lagrand); Danny van Ruyven (Tim Weijgertse), Niels van Duinen, Robin Hoogland.

In de eerste minuten liet VOC zien dat zij een goed voetballende ploeg waren met beweeglijke en snelle voorhoedespelers. Na de openingsfase kreeg Oliveo meer grip op de wedstrijd en werd het vooral gevaarlijk vanuit de omschakeling. Daaruit volgde dan ook de 0-1. Na een goede interceptie van Woutersen combineerde Murselovic en Van Wijk op het middenveld en werd er een hoge, diepe bal gegeven over de rechterkant die Van Ruyven goed controleerde. Van Ruyven bediende spits Van Duinen goed, die de kans koelbloedig verzilverde met een subtiel stiftje over de keeper van VOC.

Na de 0-1 werd de wedstrijd vooral op het middenveld afgespeeld, waarbij Oliveo er regelmatig uitkwam met schietkansen voor Den Hoed en Murselovic. Nadat de nummer 10 van VOC een grote kans had gemist, wist Oliveo de marge te verdubbelen door een prachtige aanval aan de linkerkant van het veld. Jansen gaf een hoge bal op Murselovic, die samen met Den Hoed en Hoogland een snelle combinatie over een aantal schijven opzette en Hoogland de diepte instuurde. Hoogland gaf de bal goed voor en de inmiddels doorgelopen Den Hoed schoot de bal van dichtbij tegen de touwen, 0-2. Hierdoor kon Oliveo comfortabel aan de thee in de rust.

Na de rust nam Oliveo het initiatief en kreeg het kansen om de voorsprong verder uit te bouwen, met kansen voor Van Duinen, Den Hoed, Hoogland en Murselovic, maar er werd niet goed omgesprongen met de kansen. Aan de andere kant stond de solide verdediging van Oliveo wederom goed en kwam VOC niet verder dan een paar speldenprikjes.

20 minuten voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist door A-junior Lagrand. Na een rush langs de linkerkant van het veld kwam Lagrand naar binnen en schoot de bal prachtig in de verre hoek, 0-3! Vervolgens drong VOC nog wel aan en creëerde het wat kansjes, maar er zat telkens een been van een Oliveo verdediger bij of keeper Duijvestein stond op de goede plek. Het enige smetje op de wedstrijd waren de 2 gele kaarten en dus rode kaart voor aanvaller Hoogland, waarbij gezegd mag worden dat beide gele kaarten overdreven en onnodig waren gegeven door de scheidsrechter.

Door de overwinning verstevigd Oliveo zich op de tweede plek in de Reserve Hoofdklasse. Helaas won Quick zijn wedstrijd van RKAVV en mochten zij zichzelf periodekampioen noemen. Echter verloren de concurrenten Westlandia en RKDEO van laagvliegers DOSR en Foreholte en loop Oliveo op beide teams 3 punten uit.

Volgende week komt SJC op bezoek, wat doorgaans een erg stabiele en fysiek sterke ploeg is. Voor Oliveo weer een mooie wedstrijd om te laten zien dat het geen toeval is dat het voor het tweede jaar op rij op zo’n mooie plek staat in de competitie!

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2