Oliveo Oliveo MO19-1 | Oliveo MO19 vergeet te scoren

19 november 2017 - Pijnacker 

In de minste wedstrijd van het seizoen tot nu toe vergaten de Oliveo meiden te scoren en, hoe verder de wedstrijd verliep, ook om te voetballen als een team. Resultaat tegen het lager geklasseerde RCL MO19 was dan ook een 0-0 eindstand.

Ongeveer 3 jaar geleden was ik op een KNVB-bijeenkomst waar (toen) ADO-vrouwen hoofdtrainer Alex Scholte, tegenwoordig technisch coördinator bij ADO-vrouwen, een presentatie gaf over de ADO-manier van trainen en spelen. Tevens sprak hij over het verder professionaliseren van het meiden- en vrouwenvoetbal. Hij hekelde de opstelling van mensen die er laatdunkend over spraken. Hij had een anekdote over een scheidsrechter die zich had verheugd op even een gezellig middagje relaxed vrouwenvoetbal fluiten. "Dat maakte me kwaad", zo zei Scholte, "want", zo vervolgde hij, "de meiden trainener de gehele week keihard voor en moesten er veel voor laten".
Inmiddels zit het damesvoetbal flink in de lift en zijn de Oranje Leeuwinnen Europees Kampioen geworden. Het meiden- en damesvoetbal is de snelst groeiende sport. Maar toch zijn er nog steeds mensen die het spelletje van onze meiden niet serieus nemen. Zo ook afgelopen zaterdag onze scheidsrechter van dienst helaas, die zijn geheel eigen regels hanteerde ‘omdat het maar een gezellig (oefen?) potje meidenvoetbal’ was. En dat was zeker niet fair tegenover de meiden en de trainersstaf die er week in week uit keihard voor werken.

Zonder respect geen voetbal. En ook zonder scheidsrechter geen voetbal. Het is daarom ook niet fair om de leidsman achteraf de schuld van een slechte pot voetbal te geven. Dat ligt uiteindelijk aan jezelf. Maar invloed had het wel degelijk op de wedstrijd. Tot zover waren beiden teams het in ieder geval eens.

De wedstrijd zelf was er eigenlijk eentje om niet te veel woorden aan vuil te maken, maar vooral om als leerstof voor de komende periode te dienen. Kansen om te scoren voor ons waren er zeker. Vooral in de eerste helft. Maar weer misten we de scherpte, koelbloedigheid of slimheid. Vooral jammer dat het team zichzelf niet weet te belonen, want met wat meer zelfvertrouwen en overwicht speelt het een stuk gemakkelijker. Wanneer het op een gegeven moment niet lukt, vervallen we in de oude fout om de bal te gaan brengen en veel door het midden te voetballen.

Het zijn dan van die dagen waarop alles dreigt te mislukken. Zelfs de in de 2e helft gegeven penalty werd door ons niet benut. En dan blijft het achterin altijd oppassen dat je niet toch nog een tegengoal krijgt. Dat lot bleef ons gelukkig bespaart. Toen de scheids uiteindelijk afblies, konden de speelsters zich bij de verkleumde toeschouwers voegen. RCL blij met een punt, Oliveo teleurgesteld met een punt.


Deze wedstrijd maar snel vergeten. De hoofden leeg maken en weer lekker trainen de komende week. A.s. zaterdag een uitwedstrijd in Delft, tegen nummer 3 Concordia. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Robert Bakker

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo MO19-1