Oliveo Oliveo MO19-1 | Een slechte(re) wedstrijd winnen, is ook een kunst!

Pijnacker - 4 november 2017

Een wedstrijd als een herfstdag. Zo zou je de wedstrijd van Oliveo MO19, thuis tegen Oegstgeest MO19, kort kunnen samenvatten. Het begon zonnig en sprankelend maar eindigde met regen. Gelukkig kwam de geest van Edward Murphy ("Anything that can go wrong, will go wrong") niet voorbij en hielden we met de kleinst mogelijke marge de 3 punten op zak. En dat is dan ook wel weer eens fijn!

Na de knappe zege van vorige week moesten we oppassen voor onderschatting tegen het laag geklasseerde Oegstgeest. Neerlands grootste voetballer zei ooit: ““Als wij de bal hebben, kunnen zij niet scoren.” En dat was waar het precies om zou moeten draaien. Onze meiden moesten de bal goed rondspelen, in beweging zijn, kansen creëren en scoren. En vooral de tegenstander niet laten voetballen.
We begonnen best sterk. De achterste linie, met Evie, Sasha, Isis en Shivani, sloot goed door tot aan de middenlijn. Het middenveld met Senna, Miesha en Meis speelde met veel energie kort naast elkaar en de voorste linie met Laura, Roos en Trisha was met goede acties sterk aanwezig. Oegstgeest werd in de verdediging gedrukt.
Het leek zelfs een makkelijke middag te worden. De enige ballen die keeper Anouk kreeg, waren terugspeelballen. In de 8e minuut veroverde Senna met veel strijd de bal, speelde zichzelf vrij en gaf een diep bal op de op snelheid liggende Laura. Vanaf de rechter kant gaf ze een voorzet over alles en iedereen, behalve dan de bij de 2e paal vrijstaande Trisha. Beheerst kon zij de bal binnen schieten; 1-0 en een opmaat voor een grote uitslag. Dat zou je tenminste denken.

We bleven nog steeds wel goed voetballen en Oegstgeest stond eigenlijk met de rug tegen de muur. We kregen meerdere 100% kansen die er, waarschijnlijk toch door een gebrek aan scherpte, niet in gingen. Nog een grote kans voor Laura, na een prima voorzet vanaf rechts, die het met een hakje a-la Madjer (die bezorgde daarmee in 1987 FC Porto de EC1, de voorloper van de Champions League, ten kosten van Bayern Munchen) probeerde. Maar ook deze mocht er niet in. 
  

Chloë, Donna en Eline kwamen erin voor Trisha, Senna en Shivani.
We bleven aanvallen en de openingen zoeken. Chloë had nog een keer een snoeihard schot in gedachten, maar raakte de bal half. En de moeilijkste klus voor Anouk was een harde terugspeelbal die ze nog net kon binnen houden.
Laatste actie van de eerste helft was een prima schouderduw van Meis in een duel om de bal, waarbij haar 15 kilo zwaardere tegenstander dacht dat klusje wel even te klaren, en daarna haar tegenstander verbaasd over de grasmat liet rollen. De regen begon een beetje door te komen en de meiden mochten gaan rusten.

De 2e helft leek een andere wedstrijd, hoewel het publiek er nog wel goede hoop op had. Het begon harder te regenen. Het leek wel of de meiden er last van hadden want er waren veel foute passes. Ook werden de duels niet meer zo gewonnen als in de 1e helft. Het overwicht was er zeker nog wel en de kansen kwamen ook. Maar het was het allemaal net niet. Trisha was er weer in gekomen voor Miesha en Laura ging op het middenveld spelen.
Het was Trisha die vanaf 15 meter de bal over de keeper heen lepelde … maar nu stond de lat weer in de weg.
Af en toe kwam Oegstgeest er nu toch uit, zonder echt heel erg gevaarlijk te worden. Bij uitverdedigen haalde Isis hard uit … de bal vol in het gezicht bij Sasha. Die ging tegen de grond en kon niet meer verder spelen. Shivani kwam er voor haar weer in.

Ook Laura mocht nog een keer het metaal raken. Van buiten het strafschopgebied schoot ze prima, maar deze keer belandde de bal vol op de kruising. One of those days …
De vele corners leverden eveneens niets op. Eén keer was Meis dichtbij, maar haar inzet werd op de doellijn gekeerd.

Senna had nog een mogelijkheid maar moest, op aangeven van Laura, net teveel uitwijken. Doelpogingen van Isis, Miesha, Roos en Trisha leverden ook niets op.
Achterin moesten Evie, Isis, Eline en Shivani blijven opletten want de marge was klein. En Oegstgeest geloofde ineens nog in een stuntje. En zo kwam dan toch nog dat ene kansje maar werd er gelukkig naast geschoten. Bij een paar andere voorzetten kon Anouk ingrijpen.
Het ging alsmaar harder regenen en de fut leek er bij iedereen uit te zijn. En zo was er toch opluchting toen de scheidrechter voor het einde afblies.
Wél verdiend gewonnen, maar zeker de 2e helft niet al te best gevoetbald. De 3 punten koesteren we dan maar!

En ooit zei Johan Cruijff nog: “Je wordt beter door slechter te worden.”
Dus hopelijk spelen we volgende week tegen de nieuwe koploper Voorschoten’97 weer een betere wedstrijd.

Alle foto's van de wedstrijd op Facebook:
https://www.facebook.com/pg/OliveoTSA/photos/?tab=album&album_id=402607330171790

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo MO19-1