Oliveo Oliveo MO19-1 | Oliveo MO19 boekt knappe team-zege bij koploper Forum Sport

Voorburg - 28 oktober 2017

Herfstachtige omstandigheden op Sportpark ’t Loo in Voorburg. Een harde koude wind en donkere wolken boven het veld. Het leek alsof de wintertijd, mede door het late tijdstip (15.45u), al z’n intrede had gedaan.

Na twee eerdere ongelukkige nederlagen in de MO19 competitie mochten we op bezoek bij Forum Sport, die hun eerste drie wedstrijden hadden gewonnen en dus bovenaan stonden in de competitie van de 1e klasse. We weten nu ook dat er in deze klasse behoorlijk fysiek wordt gespeeld. De meeste tegenstanders zijn immers wat ouder en wat kilo’s zwaarder… Daarom werd er afgelopen week op de training veel op de persoonlijke duels en omschakeling gewerkt. Dat betekent o.a. bij balverlies, proberen zo snel als mogelijk weer de bal te veroveren. Daarnaast zien we ook dat de meiden steeds meer als team gaan werken waarbij ze elkaar alles gunnen, en ook keihard voor elkaar strijden.

En zo begon de wedstrijd om 15.45u op zaterdag 28 oktober op het zachte en ongelijke grasveld bij Forum Sport waar de meeste supporters een plek in de luwte, dus uit de koude wind, hadden gezocht.
De eerste helft hadden we de wind enigszins mee maar Forum Sport opende de eerste aanvallen. We moesten eventjes weer wennen aan het fysieke spel maar daarna gingen we er weer vol in.
Vooral over rechts kwamen onze aanvallen waar Laura haar tegenstander soms dolde en Senna ijzersterke duels uitvocht. Met middenveld sloot goed aan en zorgde bij balverlies weer direct voor druk op de tegenstander. We hadden dus veel balbezit. Er waren afstandsschoten van Laura en Sacha, waarbij de keeper er niet altijd even goed uit zag.
Soms kwam FS er gevaarlijk doorheen maar de achterhoede met Evie, Sasha, Iris en Shivani speelde sterk en geconcentreerd. De enkele keer dat FS toch doorkwam stond Anouk haar ‘mannetje’. Met een mooie zweefduik wist ze nog een keer een schot te keren.

Na een kwartier een hele mooie aanval over veel schijven uitgespeeld. Roos werd in de spits aangespeeld die Trisha op links aanspeelde. Zij passte de bal naar Meis die Miesha, in de diepte op de 16, aanspeelde. Miesha ging een 1-2tje met Roos aan, liet de bal nog een keer goed stuiteren en schoot toen laag in de verre hoek binnen. Wat een goed collectief doelpunt!

De vreugde was echter van korte duur … 3 minuten later slalomde de sterke linksbuiten van FS vanaf het middenveld langs, om en over iedereen en liet ook Anouk kansloos: 1-1.
De druk van FS werd groter, maar met veel strijd wisten onze meiden stand te houden. Op het middenveld streden Senna, Miesha en Meis voor iedere meter.
In de 28e minuut was het een snelle uitbraak van ons. Meis ontving de bal en speelde direct op Miesha die op haar beurt Roos aanspeelde. De grensrechter vlagde nog wel, maar er was geen sprake van buitenspel en de scheidsrechter liet ook doorspelen. Met een verdediger in haar nek bleef Roos koelbloedig en rondde beheerst af: 1-2. De meiden vierden het doelpunt als team.
Er werd wat gewisseld. Ilaya, Chloe en Donna kwamen erin. Helaas moest Miesha kort daarna het strijdtoneel verlaten vanwege een teenkwetsuur. Laura nam de centrale positie van haar over. In de 40e minuut werd Ilaya op links aangespeeld. Ze speelde in op de opkomende Meis die door naar rechts, op Senna, speelde. Chloe ging diep en kreeg de bal op maat van Senna. Vanaf de achterlijn gaf Chloe de bal voor … maar die ging er gewoon in de verre hoek, zo over de keepster, in. Wat een doelpunt!!! Zo maak je ze maar zelden. De benjamin van het team werd bijna bedolven onder de medespeelsters.

Na nog een paar minuten volhouden, met een paar uiterste krachtsinspanningen van Sasha en Anouk, mochten de meiden gaan rusten met een 1-3 voorsprong.

De 2e helft mochten we een aanvallend FS verwachten. Mede omdat ze de wind mee hadden. FS trok ten aanval en we moesten alles geven wat we hadden. Shivani mocht stevige duels uitvechten met de aanvoerder die soms wel heel fel speelde, waarschijnlijk gevoed door wat frustratie.
Toch kwam in de 22e minuut de aansluitingstreffer voor FS. Anouk trapte de bal uit haar handen uit op de rand van de 16 meter. De bal werd op het middenveld verloren en gelijk op ons doel geschoten. Gedragen door de wind vloog de bal zo over de keeper in het doel: 2-3.
Forum Sport wilde natuurlijk meer, maar deze keer was hun vreugde van korte duur. Want 2 minuten later kwam de bal via Donna en Senna bij Trisha. Vanaf de hoek van het strafshopgebied gaf ze de bal voor. Die ging net aan Chloe en de keeper voorbij, maar gelukkig stond Ilaya bij de 2e paal klaar om de bal binnen te schuiven. De voorsprong was weer 2!
Er moesten nog 20 minuten worden gevoetbald en we probeerden met veel inzet de voorsprong vast te houden. Dit vergde een hoop energie van de meiden waarbij Laura veel meters maakte. Waar mogelijk probeerden we onze tijd te pakken. Toch kwamen we nog een aantal maal gevaarlijk voor het doel.
De laatste goal was ook weer een collectief doelpunt. Met nog 4 minuten op de klok begon deze aanval bij Anouk. Die speelde Evie aan. Via Isis ging de bal naar Chloe die ‘m niet lekker onder controle kreeg, maar Meis speelde er kort achter en kon de bal overnemen en via het midden op de opkomende Sacha inspelen. Zij passte naar Roos die de bal mee nam en op de cirkel van het strafschopgebied heel mooi geplaatst hoog in het doel de 2-5 schoot. Wat een ontlading bij de meiden, en natuurlijk ook bij de trainers en supporters.
Kort daarna blies de scheidsrechter af en mochten de meiden hun feestje vieren.

Volgende week een thuiswedstrijd tegen Oegstgeest. Kijken of we deze mooie opwaartse lijn kunnen voortzetten.

Het volledige fotoverslag:
https://www.facebook.com/pg/OliveoTSA/photos/?tab=album&album_id=399488697150320

 

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo MO19-1