Oliveo Oliveo 2 | Oliveo reageert goed op zweperd in Roelofarendsveen

Na het debacle tegen DOSR 2 van vorige week, waarin er met 4-1 terecht werd verloren, was het tijd voor het tweede vlaggenschip van Oliveo zich te revancheren tegen de hekkensluiter van de competitie, Excelsior’20. Na verschillende verschuivingen, afzeggingen en blessures stond er weer een ander team op het veld, onder leiding van Dirk en Sem. Na de wedstrijdbespreking, waar de wedstrijd van vorige week nog even werd aangehaald, werden de volgende 11 spelers het veld in gestuurd: Martijn Duijvestein (K); Thierry van Wijk, Brian de Jong (C), Joey van Eeden (Joey den Hoed), Max Kouwenhoven; Lex Visser, Didier Jansen, Ado Murselovic (Maarten van der Zanden); Nuri James, Niels van Duinen, Robin Hoogland (Danny van Ruyven).

Het begin was erg slap van de kant van Oliveo. Of dit kwam door het feestje van zaterdagavond bij buurman DSVP of onderschatting van de tegenstander, was niet duidelijk. De intentie van Excelsior’20 was wel duidelijk; zij wilde hun eerste driepunter voltooien tegen Oliveo 2. Na enkele minuten kwamen zij dan ook op voorsprong. Aan de linkerkant van de verdediging was de spits van Excelsior’20 net iets sneller dan De Jong. Het schot werd nog aangeraakt door doelman Duijvestein, maar het was niet genoeg om de 0-1 tegen te houden. Oliveo pakte daarna het veldspel op en kon vooral via de ruimte aan de zijkanten aanval na aanval opbouwen, zonder dat noemenswaardige kansen werden gecreëerd. Uit één van de spaarzame tegenstoten kreeg Excelsior’20 een corner. De bal werd ingedraaid en door de sterke wind draaide de bal in één keer in het doel, keeper Duijvestein kon zijn vuisten er helaas niet meer achter krijgen, 0-2.

Na een half uur kreeg Oliveo nog een domper te verwerken, verdediger Van Eeden kreeg, na een prachtige passeerbeweging, een harde tik van de stevige middenvelder van Excelsior’20. Met een enorm dikke enkel moest hij ervan af. Gelukkig is er niks gebroken in zijn enkel, maar het feit is wel dat we het een aantal weken moet stellen zonder de centrale verdediger. Joey den Hoed verving hem en Jansen zakte een linie.

Het was zaak dat Oliveo nu wakker zou gaan worden en dat deed het gelukkig ook. Aanval na aanval werd gecreëerd, maar telkens was het laatste passje niet goed of werd een actie van de voorwaartsen te ver doorgevoerd. De uit nood toegepaste wissel pakte ook goed uit, het loopvermogen en diepgang van Den Hoed zorgde ervoor dat er meer ruimte kwam om aanvallen te creëeren. Spits Van Duinen ontfutselde de bal van een centrale verdediger en hij legde de bal gelijk opzij voor rechterspits James. Doordat de keeper uit positie was, kon James de bal voor leeg goal inschieten, van een meter of 20. Echter werd James niet gecoacht door de rest van het team dat hij alle ruimte had en schoot de bal in één keer op goal. Op bizarre wijze raakte de bal de lat en de paal. Gelukkig duurde het niet lang voordat James zijn tweede kans kreeg en deze wist hij van dichtbij wel te verzilveren, 1-2.

Na rust ging Oliveo verder met het onder druk zetten van de tegenstander en het was wachten op de gelijkmaker. Deze kwam dan ook snel. Van Duinen ging goed door aan de linkerkant en gaf de bal erg goed voor. De timing en kopbal van James was misschien nog wel beter en het stond 2-2. Direct daarna kreeg Murselovic de kans om Oliveo voor het eerst op voorsprong te brengen, maar zijn poging scheerde over de lat. De kans hierna was wel raak. Wederom was het Van Duinen die de goal voorbereidde en wederom was het James, onze Zwarte Parel, die de goal maakte en daarmee zijn hattrick voltooiden. Binnen 10 minuten na rust had Oliveo zijn achterstand omgebogen in een voorsprong, 3-2!

Direct hierna werden de backs van Excelsior’20 omgewisseld, maar ook deze verdediger kon geen grip krijgen op James. 10 minuten na de 3-2 ging James goed door op rechts en leverde een goede voorzet af, de mee opgekomen Visser stond bij de tweede paal klaar om de bal tergend langzaam, maar zeer precies tegendraads in de koppen, 4-2.

Oliveo was van plan de wedstrijd nu zakelijk uit te spelen, zoals het dit jaar al een aantal keer vaker heeft gedaan. Excelsior’20 kwam niet verder dan een paar spelhervattingen en het geloof vloeide weg bij de hekkensluiter van de Reserve Hoofdklasse. 10 minuten voor tijd viel ook nog de 5-2. Ado Murselovic dribbelde in de as van het veld op en gaf een sluw steekballetje op Van Duinen. Die wist hier wel raad mee en schoof de bal droog langs de doelman.

Door de overwinning kreeg Oliveo weer aansluiting bij koploper Quick, dat onderuit ging bij kampioen Westlandia. De stand wijst uit dat Oliveo slechts 2 punten van de koploper staat met een exact gelijk doelsaldo. Westlandia hijgt echter in de nek van Oliveo, met hetzelfde puntenaantal, maar een iets minder doelsaldo. Hierdoor wordt het een spannende laatste speelronde in de 1e periode van de Reserve Hoofdklasse, waarin nog 3 ploegen strijden om de periodetitel. Als Oliveo nog aanspraak wil maken voor de periodetitel, moet het wel beter starten als afgelopen zondag! Oliveo gaat over twee weken op bezoek bij VOC en is afhankelijk van het resultaat van RKAVV-Quick en moet ook zeker kijken naar DOSR-Westlandia. Het beloofd een spannende ochtend/middag te worden op zondag 19 november!

Volgende week wordt er eerst nog gespeeld in de volgende ronde van de beker, waarin WCR 2 de tegenstander is. Er wordt op 12 november een uurtje later, 12:00 uur, afgetrapt op de Groene Wijdte.

Dit seizoen is er in geen een wedstrijd een Man of the Match gekozen. Echter was deze afgelopen zondag zo duidelijk, dat deze vermeld mag worden. Nuri James maakte de eerste 3 goals en gaf de assist op de 4e goal. Hierdoor was hij zeer belangrijk in het ombuigen van de achterstand en is onze Zwarte Parel de Man of the Match van afgelopen zondag.

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2