Oliveo Zaterdag 1 | Eerste thuisverlies voor Zaterdag 1

Na de off day van vorige week bij DVC trachtte de blauw witte zebra’s tegen Quintus het tij te keren. Een evenwichtige wedstrijd tussen de nummer 5 en 6 van de ranglijst resulteerde in een 1-0 overwinning voor de ploeg uit Kwintsheul.

 

Wederom vormde de opstelling een puzzel voor de trainer Etienne Kyenberg. De vele blessures gaf aanleiding tot het debuut van de eerste A-speler in het zaterdag amateurvoetbal bij Oliveo. Des al niet te min startte Oliveo met 11 fitte basisspelers voor de wedstrijd tegen Quintus.

 

Opstelling: Sandor Boots, Tony van Unen, Bob Droogh, Lesley van der Zand, Stef van Buijtene (Aaron Droogh), Jos van der Leur, Dion Elshove (Sven), Ivan Roos, Gino Zandbergen, Ben van der Helm, Colin Haket (Pim Hofman).

 

Beide ploegen hielden elkaar in de eerste helft in evenwicht. Aan beide kanten waren niet veel kansen te noteren en de keepers werden nauwelijks uitgetest. Waar Oliveo niet bij machte was om verzorgd op te bouwen en de bal snel werd teruggegeven aan de Westlanders, was Quintus ook niet succesvol. De lange ballen van achteruit stichten weinig gevaar. Bij een kans van de Westlanders was de keeper Sandor Boots op zijn post om de bal uit het doel te houden. Ook aan de andere kant lukte het o.a. Gino Zandbergen en Jos van der Leur niet om de bal langs de keeper te krijgen.

 

Met de brilstand op het scorebord werd er afgetrapt voor de tweede helft. De tweede helft was een stuk opener waar het spel op en neer bewoog. Sven geleend van de A1 mocht halverwege de tweede helft zijn debuut maken door een blessure aan de knie bij Dion Elshove. Oliveo lukt het niet om te scoren, doordat een knappe kopbal van Ben van der Helm op de paal belande en een inzet van dichtbij kreeg niet genoeg kracht mee. Aan de overkant was het zo’n 20 minuten voor tijd wel raak. Een vrije trap werd gemist door 2 verdedigers van Oliveo, waarna de bal caramboleerde voor de spits die zich vrij had geworsteld. De scheidsrechter keurde het doelpunt goed waarmee Quintus op 1-0 kwam. Hierop schoof Oliveo direct Bob door naar voren. Aan de andere kant kreeg Quintus ook meer ruimte die niet door de Westlanders werd benut.

Nadat de scheidrechter Ivan Roos nog zijn tweede gele kaart gaf, nadat hij vroeg waarom de scheidsrechter niet voor een overtreding floot, en Oliveo de bal in een scrimmage er niet in kreeg, floot de inconsequent fluitende scheidrechter af.

 

Na de wedstrijd mochten de Oliveanen nog pizza’s van New York Pizza in ontvangst nemen, omdat Oliveo Zaterdag 1 het elftal van de maand was van Het Haags Amateurvoetbal en New York Pizza. Tot slot nog een woord van dank voor de A-selectie voor het uitlenen van een speler en voor de support van de trouwe supporters! Volgend weekend kunnen de spelers herstellen van de pijntjes doordat Oliveo Zaterdag 1 vrij is. Het weekend erop zijn de blauw witte zebra’s weer te bewonderen op het complex van Semper Altius om 15:00.

 

Zie tevens het filmpje van de razende reporter David Dilling: https://www.youtube.com/watch?v=Gunl1WDjcp4&t=76s

 

Overig clubnieuws van Oliveo Zaterdag 1