Oliveo 1 | Oliveo pakt de eerste thuisoverwinning van het seizoen!

Vorige week had Oliveo dan eindelijk de eerste overwinning te pakken. Dat smaakt uiteraard naar meer! Wat nu nog ontbrak was een thuisoverwinning, en dat moest dan gebeuren tegen het Rotterdamse XerxesDZB dat 3 punten meer had dan Oliveo. Bij winst kan Oliveo zomaar aansluiting vinden bij de middenmoot. In de beginopstelling ten opzichte van vorige week weinig verassingen. Voor Joey Klijn was een basisplek na zijn sterke optredens de afgelopen weken in het 2e elftal.

Opstelling: Peter-Paul de Rotte. Wessel Kleij, Gerben Pels, Dewie van Wichen (Leon Woutersen), Ludo van Adrichem. Stefan vd Griend, Mark Milolaza, Robbert Brouwer. Joey Klijn, Frank van der Zwan (Ado Murselovic), Steven Vloemans (Nuri James).

Het was snel juichen voor Oliveo! Van Wichen schiet raak uit een vrije trap. 

Het herfstachtige weer nodigde niet bepaald uit om een wedstrijd te bezoeken. Toch stond er een hoop publiek langs de kant. Gelukkig kregen zij het al snel warm want binnen 7 minuten kon Oliveo de 1-0 aantekenen. Milolaza werd gevloerd waarna Van Wichen de toegekende vrije trap hard in de benedenhoek schoot. Hierna ging Oliveo rustig door maar moest het waakzaam zijn voor de snelle counters van Xerxes. In een tijdsbestek van amper 5 minuten wist Oliveo nog 2 keer te scoren. Eerst was het een snelle counter waarbij Klijn de bal keurig breed legde voor Van der Zwan. Daarna wist Milolaza met een prachtige tackel de bal in bezit te houden en schoot hij verwoestend achter de verbouwereerde keeper raak. Een kleine domper was de tegentreffer daarna. Eerst werd er knap op de doellijn verdedigd maar de bal werd vervolgens met een slam-dunk in het eigengoal geslagen.

Milolaza wist vandaag te schoren met een pegel van 20 meter!

In de rust werden de puntjes op ï gezet en duidelijk gemaakt dat dit niet weggegeven gaat worden! Toch was het Xerxes wat meer balbezit had en wat gevaarlijker werd de 2e helft. Gelukkig was het doelman De Rotte die met 2 prima reddingen een aansluitingstreffer kon voorkomen. Trainer De Mooij bracht een kwartier voor tijd Murselovic in het veld om vanuit de omschakeling voor wat extra gevaar te zorgen. Hij luisterde zijn debuut gelijk op met de bevrijdende 4-1. Tussen 2 man nam hij de bal artistiek mee en wist hij de verdedigers van zich af te houden. Met een droge schuiver was de winst veilig.

Klijn speelde en goede wedstrijd en wist zijn mannetje vaak te passeren zoals hier.  

En zo wint Oliveo de 2e wedstrijd op rij en staat het opeens op plek 9. Volgende week een lastige uitwedstrijd bij het sterk geachte GLZ Delfshaven. Oliveo gaat uiteraard proberen een mooie reeks neer te zetten nu. Om half 3 gaat de bal rollen, dus kom het vlaggenschip aanmoedigen!

Murselovic scoorde de bevrijdende 4-1!

Foto’s en samenvatting: David Dilling

https://www.icloud.com/sharedalbum/#B09G6XBubJHHTpZ

 

 

Overig clubnieuws van Oliveo 1