Oliveo Zaterdag 1 | Onverwachts maar terecht verlies Zaterdag 1

Na het knappe gelijkspel van vorige week tegen de op dat moment koploper Vredenburch was op zaterdag 28 oktober Delftse Voetbal Club (DVC) de tegenstander.  Zoals bekend is Zaterdag 1 goed begonnen in hun debuutseizoen. Het team wil deze lijn natuurlijk graag doortrekken en reisde dan ook vol goede moed naar Delft. DVC had voor de aftrap nog geen punt behaald, met daarbij wel de kanttekening dat zij vooral tegen hoog geklasseerde ploegen hebben gespeeld.

 

Waar vorige week nog een aantal spelers terug kwamen van hun blessures had trainer Etienne dit weekend een hoop kopzorgen in het maken van de opstelling. Zo namen een aantal eigenlijk licht geblesseerden spelers plaats op de bank en waren ook alle 11 in het veld niet volledig fit.

 

Op de Brasserskade werd er om 14:30 uur afgetrapt en begon van beide kanten slordig.  Veel miscommunicatie en slordigheden resulteerde in een slechte start en was niet om aan te gluren voor de aanwezige supporters. Noch DVC, noch Oliveo kon grip krijgen op de wedstrijd.

In de 16e minuut was het DVC die als eerste profiteerde van de slordigheden. De rechtsbuiten werd weggestuurd en gaf een goede voorzet. De vrijstaande spits kon geheel vrij inschieten. Sandor Boots redde in eerste instantie maar kon de reboud niet voorkomen, 1-0.  Hierop schrok Oliveo wakker en zette meer druk op de tegenstander. Dit resulteerde snel in een overtreding op Ben van der Helm binnen de beruchte lijnen. Jos van der Leur hield het hoofd koel en schoot hard binnen, 1-1. 

 

Maar na een half uur spelen was het alweer raak voor DVC. Een misscommunicatie achterin bij Oliveo resulteerde in een ingooi voor DVC. Na een snelle ingooi werd de spits weggestuurd en na een combinatie werd de 2-1 tegen de touwen geschoten. Vlak voor rust werd het ook nog is 3-1, door meer inzet en beleving aan de kant van de Delftenaren.

 

In de rust was het zaak om die beleving en inzet terug in het team te krijgen, maar dit wilde ook in de tweede helf niet lukken. DVC troefde de Oliveanen af en liep geheel terecht nog uit tot 4-1.

 

Scoreverloop:

 

16e min         1-0 DVC

19e min         1-1 Jos van de Leur

30e min         2-1 DVC

41e min         3-1 DVC

 

Rust

 

55e  min        4-1 DVC

 

 

Voor Oliveo Zaterdag 1 een wedstrijd om snel te vergeten. Een complete off day van alle spelers resulteerde in een terechte nederlaag. Belangrijkste is om de koppen bij elkaar te steken en de inzet en beleving van de eerste 5 competitiewedstrijden terug te vinden.

 

Volgende week een thuiswedstrijd tegen Quintus. Er zal om 15:00 uur worden afgetrapt op de ‘Groene Wijdte’. Oliveo Zaterdag 1 hoopt weer op veel steun vanaf de kant!

 

Overig clubnieuws van Oliveo Zaterdag 1