Oliveo Zaterdag 1 | Oliveo Zaterdag 1 speelt gelijk tegen koploper

 

 Oliveo Zaterdag 1 speelt gelijk tegen koploper

 

Na het gelijke spel tegen FC Zoetermeer trad Oliveo deze zaterdag 20 oktober 2017 aan tegen Vredenburch uit Rijswijk. De nummer 1 van de ranglijst bezocht met zo’n 50 supporters ‘De Groende Wijdte. De wedstrijd resulteerde in een doelpuntloos duel en werd ontsiert door schermutselingen van de bezoekende supporters. 

 

Tegen Vredenburch kon de trainer Etienne Kijenberg eindelijk weer beschikken over een aantal fitte wissels en moest hij spelers teleurstellen met een wisselbeurt. Vredenburg had net als Oliveo gelijk gespeeld tegen FC Zoetermeer dus er werd een 

pittige wedstrijd verwacht. 

 

Na het fluitsignaal werd al snel duidelijk dat Vredenburch onder hoogspanning stond. In tegenstelling tot vorig seizoen, toen er na 4 wedstrijden 0 punten waren behaald, deden ze boven in mee en waren ze team van de week bij haaglandenvoetbal waarvan een camera aanwezig was. Ook mochten ze aantreden bij de studio uitzending de woensdag erop. Deze hoogspanning leidde tot veel energie en pressing voetbal van Vredenburg. Na een paar mogelijkheden in de begin fase, pakte Oliveo de draad op en begon het beter te voetballen. Vredenburch raakte al direct wat gefrustreerd, waarmee de eerste gele kaarten snel volgde. 

 

In de eerste helft waren er verder nauwelijks kansen te noteren. De tweede helft was een heel ander verhaal. Al na 53 minuten moest Vredenburch met 10 man verder na een 2e gele kaart voor een basketbal actie met de linker hand. Hiervan wist Oliveo echter nauwelijks te profiteren qua veldspel en 10 minuten later kreeg zelfs Vredenburch de kans om de wedstrijd te openen met een penalty. De overigens uitstekende fluitende scheidsrechter, legde de bal op de stip toen de bal ongelukkig op een arm viel van één van de Oliveanen. De 6e penalty tegen van dit seizoen werd echter goed gepakt door Sandor Boots. 

Hierop trachtte Oliveo de man meer situatie uit te buiten in en speelde de bal sneller naar voeren, wat resulteerde in een penalty voor de blauw witte zebra’s. Met nog 10 minuten te gaan werd Pim Hofman onderuit getrokken na goed doorzetten in het zestienmetergebied van Vredenburch, maar Ben van der Helm miste de kans op de 3 punten.

 

Niet veel later werd de wedstrijd ontsiert door een dwaze en gefrustreerd actie van een van de middenvelders van Vredenburch, die met rood naar de kant werd gestuurd. Hierop volgde een woorden wisseling met een van de supporters, waarna de situatie om het zacht uit te drukken zeer onvriendelijk werd. Hierop besloot de scheidsrechter af te fluiten en werden de punten gedeeld. Al met al een knappe prestatie van Oliveo Zaterdag 1. Zo wordt de goede start van het eerste seizoen doorgezet. Volgende week staat een wedstrijd tegen het lager geklasseerde DVC op het programma aan de Brasserskade in Delft.

 

Voor de gebeurtenissen aan het einde van de wedstrijd wordt gewezen op het bericht dat eerder op deze website is geplaatst:

http://oliveo.nl/nl_NL/news/item/default/10005541

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Overig clubnieuws van Oliveo Zaterdag 1