Oliveo Zaterdag 1 | OLIVEO zaterdag 1- ZOETERMEER zaterdag 1

Alweer de 4e wedstrijd stond op het programma voor de manschappen van Etienne Keyenberg en Martin van der Zand. Waar vorige week de volle buit werd behaald tegen HPSV, sleepte Oliveo 1 punt uit het vuur tegen Zoetermeer (1-1). Gelukkig was de derde helft, mogelijk gemaakt door Frank Stevens Public Safety Solutions, er niet minder op!

 

Van te voren stond het al vast dat het een mooie middag zou worden. Op Twitter werd gewaarschuwd voor het mooie herfstweer en met de derde helft op het programma werd het een heerlijke zaterdagmiddag. De Groene wijdte was druk bezocht door de toeschouwers. Zoetermeer, die net als de Oliveanen voor hun debuut seizoen stonden, hadden nog maar 2 punten doordat ze al tegen de koplopers hadden aangetreden.

 

Opstelling: Sandor Boots, Tony van Unen, Bob Droogh, Aaron Droogh, Lesley van der Zand (Leander van Steijn), Jos van der Leur, Dion Elshove, Ivan Roos, Gino Zandbergen (Pascal Fransen), Colin Haket, Ben van der Helm.

 

Vanaf de eerste minuut was het een harde maar faire wedstrijd die door de scheidsrechter nauwelijks was bij te benen, die overigens 15 minuten voor aanvang aan kwam kakken. De 4-4-2 formatie van Zoetermeer leverde geen problemen op voor de Oliveanen en waren in de eerste 15 minuten de baas op het veld. Dit resulteerde al in de 11 minuut voor de openingstreffer. Gino Zandbergen gaf de bal goed met zijn verkeerde been voor, Colin Haket tikte de bal met een subtiele voetbeweging door, waar vervolgens Aaron Droogh bij de tweede paal kon binnenlopen.  


Na de eerste 15 minuten ging het gelijk op. Zoetermeer kwam meer in haar spel en het goede middenveld kreeg meer ruimte. Aan beide kanten vielen een aantal kansen te noteren, maar beide doelmannen stonden telkens in de weg. Na rust schakelde Zoetermeer een tandje bij en begon het al snel de bal richting de spitsen te pompen. Achterin schoof Zoetermeer een mannetje door en dit resulteerde in de 64e  minuut in de 1-1. Een (andermaal) dubieus gegeven strafschop werd koelbloedig ingeschoten. De scheidsrechter was nog niet op de helft van de Oliveanen maar wist van 50 meter toch zeker te weten dat er een overtreding werd gemaakt.

 

Na de 1-1 probeerde Zoetermeer door te zetten, maar Oliveo wist goed tegenstand te bieden. Waar aan beide kanten de kansen werden gemist en Sandor Boots uitstekend stond te keepen werd er niet meer gescoord.

 

Scoreverloop:

 

12e min          1-0 (Aaron Droogh)

 

Rust

 

58e min            1-1

 

Als ook de derde helft meetelde had Oliveo zeker drie punten verdiend, al was Zoetermeer ook tot in de late uurtjes aanwezig waarvoor Hulde! Een zangertje en DJDW wist ieder te vermaken en het bleef lang onrustig. Zo verzorgden Etienne en Martin het slotoptreden, met een geweldig duet op het nummer ‘ Mooie blauwe ogen’ van Django Wagner (beeldmateriaal op aanvraag beschikbaar).

 

Tot slot bedankt ‘Oliveo Zaterdag 1’ het publiek voor haar support en aanwezigheid.

 

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma, om 15:00 wordt er afgetrapt tegen de koploper, van de Zaterdag 4e klasse D, Vredenburch. U bent allen uiteraard weer uitgenodigd!!

Overig clubnieuws van Oliveo Zaterdag 1