Oliveo Zaterdag 1 | HPSV1-OLIVEO ZATERDAG1

Nadat Oliveo Zaterdag 1 vorige week veerkracht toonde door een 1-2 achterstand om te buigen in een 3-2 overwinning traden de blauwwitte zebra’s deze week aan tegen HPSV. In het Zuiderpark wist Oliveo de Haagsche Politie Sport Vereniging aan haar zegenkar te binden (2-3).

 

Nadat vorige week een uitstekende 3-2 overwinning werd geboekt, trad Oliveo aan tegen HPSV. Deze vereniging bestaat uit een zaterdag mannen en vrouwen elftal en vond oprichting in het jaar 1917. Een aantal Haagse politiemannen hadden de behoefte om een voetbalvereniging op te richten met als doel de kracht en de algemene lichaamsverbetering te bevorderen. Het sportpark met 1 grasveld was lastig te vinden voor de manschappen van Oliveo. Na een daardoor korte warming up floot de scheidrechter Bongers, voor het eerst en zeker niet voor het laatst, voor de aftrap.

 

Opstelling: Sandor Boots, Tony van Unen, Bob Droogh, Aaron Droogh, Raymond van der Burg (Ivan Roos), Jos van der Leur, Dion Elshove, Gino Zandbergen, Colin Haket, Ben van der Helm, Jeroen Andringa (Stef van Buijtene (Pim Hofman)).

 

Op het grasveld dat even vaak wordt gemaaid als het Zuiderpark mocht Oliveo de bal rondspelen van de Haagse politiemannen, die voor ongeveer 60% uit dienders bestond. Een enkeling was net terug van zijn ochtenddienst, waarvan Oliveo hoopte te profiteren. Uit de opbouw van Oliveo en het vast zetten van de verdedigers van HPSV ontstonden al snel de eerste kansen voor de zebra’s. Waar Colin Haket in eerste instantie nog de lat raakte was het een aanval later wel raak. De aanvaller draaide kort weg bij zijn tegenstander en schoot de bal goed in de hoek.

Na de 0-1 ging Oliveo vrolijk door met de opbouw op het lange gras en beperkte HPSV zich tot verdedigen en counteren. Na een aantal kansen liet de 0-2 niet lang op zich wachten. Uit een aanval over de rechter kant gaf Stef van Buijtene een goede voorzet die werd ingekopt door Ben van der Helm. Nog voor rust wist Oliveo ook haar 3e goal te maken, een afvallende bal uit de voorzet van Gino Zandbergen schoot Jos van der Leur prachtig binnenkant paal binnen. HPSV wist daar in de eerste helft niet veel tegenover te zetten.

 

De 2e helft was echter een totaal ander verhaal. Waar Oliveo dramatisch aan de tweede helft begon, tapte HPSV uit een heel ander vaatje. De kansen werden niet door Oliveo afgemaakt en HPSV hanteerde met optimisme de lange bal. Dit resulteerde al vroeg in de tweede helft in de aansluitingstreffer. Uit een voorzet wist HPSV de 1-3 te maken.

Ook de scheidsrechter nam hetzelfde niveau aan als de Oliveoanen in de tweede helft en deelde na 5 gele kaarten ook een penalty uit aan HPSV. De spits verstapte zich binnen de beruchte lijnen en ondanks dat er binnen 5 meter geen andere speler in de buurt was, legde de leidsman de bal op de stip. Deze werd onberispelijk binnen geschoten, 2-3. Waar vorig seizoen HPSV pas op 18 maart zijn eerste punt wist te behalen na een 3-3 gelijkspel tegen GSC-ESDO lukt het Oliveo om het niet zover te laten komen. Oliveo hield in de laatste 10 minuten stand en stelde daarmee de tweede overwinning veilig.

 

Hiermee heeft Oliveo 6 punten uit 3 wedstrijden en is het goed aan het seizoen begonnen. Volgende week staat de wedstrijd tegen Zoetermeer op het programma en de derde helft met DJ Dewie van Wichen en de Haagse zanger Wesley de Bruin. Kom allen!

 

Overig clubnieuws van Oliveo Zaterdag 1