Oliveo Zaterdag 1 | OLIVEO zaterdag 1 - CONCORDIA zaterdag 1

 

Voor het eerst in de historie van Oliveo is een senioren team actief in de standaard klasse zaterdag. Vorige week ging Zaterdag 1 in de eerste wedstrijd ten onder tegen Laakkwartier (2-1). In de eerste thuiswedstrijd werden de eerste punten direct op het sportpark de Groene wijdte gehouden. In ondertal wisten de blauwwitte zebra’s een 1-2 achterstand om te buigen in een 3-2 overwinning.

 

Vorige week ging de eerste competitie wedstrijd van het seizoen met 2-1 verloren tegen Laakkwartier. Na een slechte eerste helft waar Laakkwartier een 2-0 voorsprong ging rusten, bood de tweede helft perspectief voor vandaag. Ben van der Helm bracht de spanning aan het eind van de tweede helft nog terug, nadat Laakkwartier de overtalsituaties niet kon uitbuiten. Er werd nog tweemaal op de paal geschoten, maar een punt zat er niet in.

 

Bij de eerst thuiswedstrijd werd door de spelers de tassen en warmloopshirtjes van Beltona ontvangen, gesponsord door Frank Stevens Public Safety Solutions, en de trainingspakken, gesponsord door Van Vliet Bedrijfsmakelaars. In de nieuwe warmloopshirtjes werden de spieren in de warming up opgewarmd, waarna om 15.00 door Oliveo werd afgetrapt.

 

Opstelling: Sandor Boots, Lesley van der Zand (C), Bob Droogh, Aaron Droogh, Stef van Buijtene, Leander van Steijn (Ivan Roos), Donny Mulder, Dion Elshove, Pascal Fransen (Gino Zandbergen), Ben van der Helm, Pim Hofman (Raymond van der Burg).

 

De tweede helft tegen Laakkwartier bood een goede uitgangbasis voor de wedstrijd tegen Concordia. In de eerste tien minuten taste beide ploegen elkaar af. Van grote kansen was nauwelijks spraken en beide ploegen lieten elkaar opbouwen. Nadat hier en daar een tikje werd uitgedeeld bemoeide ook de warrige fluitende arbiter zich met het spel. De scheidsrechter weigerde een strafschop te geven toen Donny overduidelijk werd gevloeid. Aan de overkant was het na een vrije trap direct raak. Een scherp genomen vrije trap werd bij de tweede paal ingekopt door de aanvaller van Concordia. Na de 0-1 schakelde Oliveo een tandje bij en werd Concordia onder druk gezet. Dit resulteerde al snel in de 1-1 van Ben van der Helm die door Bob Droogh werd weggestuurd. Zijn lob over de keeper belande in eerste instantie nog op de lat, waarna Ben zelf kon binnenlopen. Voordat beide ploegen gingen rusten werd het nog grimmig en voelde de scheidrechter zich genoodzaakt tot het trekken van een gele kaart.

 

Nadat in de eerste helft beide buitenspelers geblesseerd naar de kant moesten, werd ook de derde wissel toegepast. Leander van Steijn werd in de rust vervangen door Ivan Roos, waardoor Oliveo bij rust al door haar wissels heen was. Oliveo ging de tweede helft voortvarend van start en zette Concordia onder druk. Concordia hanteerde net als in de eerste helft veelvuldig de lange bal richting de spits. Waar in de eerste helft Oliveo geen penalty kreeg, kreeg Concordia deze na 15 minuten in de tweede helft wel. De linksbuiten kreeg een schouderduw van één van de verdedigers, waarna de aanvaller gewillig naar de grond ging. Waar weinig toeschouwers er een penalty in zagen, zag de scheidsrechter deze wel. De penalty werd feilloos benut door Concordia 1-2.

 

Na de 1-2 moest Oliveo ook nog eens verder met 10 man. Donny Mulder landde verkeerd op zijn rechter voet na een corner, waarna hij het veld geblesseerd moest verlaten. Ondanks het ondertal bleef Oliveo druk geven en op jacht naar de 2-2. Deze viel ook nadat een vrije trap van Oliveo werd doorgekopt, Ben van der Helm de bal het vijfmetergebied in bracht en Aaron Droogh zijn rechtervoet tegen de bal wist te krijgen. Na de gelijkmaker ging Oliveo door met jagen op nog een doelpunt. Er was nauwelijks te merken dat Oliveo met een ondertal stond, al bleef het grimmig. Nadat de scheidrechter meermaals met nog meer kaarten dreigde, moest ook Oliveo trainer Etienne Keyenberg het ontgelden nadat hij de scheidsrechter meldde dat het geen ballet was.

 

Na een aantal kansen aan beide zijde viel het doelpunt voor Oliveo. Een voorzet van Ivan Roos werd op waarde geschat door Aaron Droogh, zijn kopbal kon de keeper nog redden maar de schuiver van dichtbij van Bob Droog was hem te machtig. De 3-2 met een ondertal werd luid bejubeld door de spelers en staf.

Nadat de 3-2 viel volgde nog een goede redding van Sandor Boots op een kopbal, maar meer zat er voor Concordia niet in. Daarmee werden de eerste drie punten in de standaard 4e klasse zaterdag behaald. De drie punten werden uitgebreid gevierd in derde helft en het bleef nog lang onrustig op het sportpark De Groene Wijdte.

 

 

 

Overig clubnieuws van Oliveo Zaterdag 1