Oliveo 1 | Oliveo begint 2e klasse met een nederlaag

Na lang wachten was het moment eindelijk daar voor de manschappen van trainer De Mooij. 3 seizoenen is er hard gewerkt om eindelijk in de 2e klasse te gaan voetballen. Dat het niveau omhoog gaat was al te merken in de bekerpoule. Er werd 2 keer kansloos verloren van VUC en Voorschoten ’97 (za). Gelukkig liet Oliveo tegen Den Hoorn zien dat het ook gewoon lekker kan voetballen en sloot deze wedstrijd winnend af. De aftrap van de competitie vond plaats tegen het Vlaardingse VFC onder een lekker zonnetje en flink wat toeschouwers.

Klaar voor een nieuw seizoen! 

Opstelling: Peter-Paul de Rotte. Leon Woutersen, Lex Visser, Robbert Brouwer (Tom van Hagen), Gerben Pels. Stefan vd Griend, Mark Milolaza, Max Huurman. Robin Hoogland, Frank van der Zwan (Wessel Kleij), Mike vd Pol (Dewie van Wichen).  

Oliveo kende een onrustige voorbereiding met telkens weer nieuwe afwezigen of blessures. Echt tijd om naar een vaste basis te werken was er helaas niet. In de opstelling wel enkele vertrouwde namen van vorig seizoen, maar ook plaats voor Max en Stefan die hun 1e jaar als senior ingaan. De overkomen doelman Peter-Paul nam een plek in onder de lat. De teruggekomen Gerben Pels nam een plek linksachter in. Pels kon gelijk aan de bak want de rechtsbuiten van VFC was vrij rap en werd snel gevaarlijk. Het openingsoffensief van de gastheren zorgde na 6 minuten al voor de 0-1 uit een corner.

De overgekomen PP probeert de spitsen te bereiken

Hierna kwam Oliveo wat beter in de wedstrijd en waren er 2 kopkansen te noteren voor Van der Zwan en Visser. Het balbezit was het eerste halfuur voor Oliveo maar het was VFC wat echt gevaarlijk werd. De snelle voorwaartsen waren keer op keer een plaag voor de defensie. Een uitgelezen kans om in de wedstrijd te komen was er via Hoogland. Hij mikte het leder tot verbazing van een ieder voor een leeg goal over. Met een 0-1 ruststand was de wedstrijd nog niet voorbij en Oliveo begon goed aan de 2e helft. Wederom een grote kans voor de blauwwitte zebra’s: ditmaal via een penalty. Van der Zwan schoot naast en dus trad een oude voetbalwet in werking.

Helaas: mis vanaf elft meter 

VFC schoot wel raak na een prima uitgespeelde counter. Oliveo probeerde een aansluitingstreffer te maken maar het mocht niet zo zijn. Ook VFC kreeg een penalty welke raak werd geschoten. Hierdoor eindigde het treffen in 0-3 voor de bezoekers. Niet de gewenste start in de 2e klasse waarbij Oliveo een lesje in effectiviteit heeft gekregen. Nu de rug rechten en de focus op de eerstvolgende wedstrijd. Volgende week gaat Oliveo naar Gouda waar het mede debutant ONA treft. Op natuurgras gaat de ploeg van De Mooij proberen de eerste punten van het seizoen te pakken. 

Na wat blessureleed was Milolaza weer fit

Oliveo kreeg weinig ruimte van VFC

Foto's en de samenvatting ook dit seizoen weer van David Dilling.

https://www.icloud.com/sharedalbum/nl-nl/#B16G3KxPyGTtR4H

Samenvatting: