Van de bestuurstafel – juni 2017

En, het is zeker nu wel wat rustiger bij Oliveo? Een vraag die we regelmatig krijgen als de competities zijn afgelopen. Niets is echter minder waar. De afgelopen weken is er met man en macht alweer gewerkt aan het nieuwe seizoen, waarvan de voorbereiding alweer lang en breed is begonnen. De periode ook waarin de teams voor het nieuwe seizoen vorm gaan krijgen, met de keuzes die daarbij moeten worden gemaakt. En dat geeft nogal eens discussie. Het jaar waarin we in de ogen van spelers en ouders alleen maar goede keuzes hebben gemaakt zal wel nooit komen. We gaan uit van uw begrip en steun voor de keuzes die ons technisch kader maakt.

Dat technisch kader is inmiddels aardig op orde. Ook de laatste categorie, de JO-11, lijkt inmiddels voorzien van (voldoende) hoofdtrainers. Dat was bij de andere categorieën al langer het geval. De komende periode zullen de nieuw gekomen trainers ongetwijfeld de kans krijgen om zich aan u voor te stellen.

Voor wie het volgt stond het nieuws de afgelopen weken in het teken van de transfers. Je zou af en toe vergeten dat het over amateurvoetbal gaat…. 15 nieuwkomers en 18 vertrekkers is bij andere verenigingen geen uitzondering, bij Oliveo gelukkig wel. We houden vast aan onze lijn dat onze jeugd door moet stromen naar de selectie. Van buiten Oliveo verwelkomen we 2 nieuwkomers: keeper Peter-Paul de Rotte kwam over van HVV, en Ado Murselovic gaat vanaf nu rechtsaf op het parkeerterrein in plaats van linksaf naar DSVP. Verder werd de selectie versterkt met Stefan v.d. Griend en Max Huurman, die beiden uit de JO-19 komen, en met Gerben Pels die na een paar jaar ‘lager’ voetballen weer in de selectie gaat spelen. Helaas nemen we afscheid van zeer gewaardeerd selectiespeler Jeffrey Paanakker, die vanwege werk en studie heeft gekozen om bij DHL te gaan spelen. We wensen hem daar natuurlijk heel veel succes toe!

De grote verandering is dat we in het seizoen 2017-2018 geen 3e selectieteam op zondag meer hebben. Een groot aantal spelers van het 3e maakt de overstap naar de zaterdag, en vormt volgend seizoen Oliveo 1 dat in de standaard 4e klasse gaat voetballen. We hebben dat jarenlang afgehouden, maar ook binnen onze club neemt, net als bij veel andere clubs in onze regio, de wens om op zaterdag te gaan spelen toe. Met een beetje pijn in het hart hebben we als traditionele zondagvereniging deze keuze gemaakt. Volgend jaar hebben we, zoals het er nu naar uitziet, 6 seniorenteams op zondag spelen en 4 op zaterdag. De zondagcompetitie staat steeds meer onder druk en het moet ons van het hart dat de KNVB daar weinig of geen sturing aan geeft. Voor de KNVB-bestuurder die dit toevallig leest: het is inmiddels 12 uur geweest en er zijn dringend maatregelen nodig om ook de zondagcompetitie interessant te houden! Wij hopen natuurlijk op een indeling in een tweede klasse met onder andere RKDEO, Wippolder en Concordia: daar zouden we heel blij van worden.

Kort na de zomerstop zullen we met een vrijwilligersoffensief starten, gericht op het werven van nieuwe vrijwilligers. We worden daarbij geholpen door een aantal enthousiaste mensen die nu al de nodige vrijwilligersactiviteiten verrichten. En alvast maar een voorschot nemend: Oliveo bestaat DOOR en VOOR de leden en het zou mooi zijn als u een bijdrage wilt leveren aan het invullen van het woord DOOR.

In de vorige editie hebben we het al aangekondigd. Natuurlijk kwam Peter van Koppen zijn afspraak na en verlengde het sponsorcontract tussen Van Koppen & Van Eijk en Oliveo met twee jaar. En stelde als nieuwe eis voor verlenging dat het 1e over twee seizoenen in de 1e klasse speelt. We zijn er zeker van dat technische staf en spelers van de selectie die uitdaging graag aangaan.

Bij het schrijven van deze editie is de keukenrenovatie volop aan de gang. Wanden zijn verwijderd, het nodige installatiewerk is gedaan en de nieuwe vloer is gestort. De komende weken volgt de opbouw, zodat we na de zomer van een spiksplinternieuwe keuken kunnen gaan genieten.

Dan nog even wat applaus van onze kant: de LEGO Motortoertocht was weer een geweldig succes, met dit keer een mooie route door Bloemendaal en omgeving en langs de kust bij Zandvoort. Begonnen als actie in het kader van de kantineverbouwing begint de tocht, waarbij dit keer geld werd opgehaald voor de keuken, een heuse traditie te worden. De selectie, aangevuld met Kees Wijsman en Frank Stevens en zoon, haalde het nodige geld voor de club op door te collecteren voor het Oranjefonds. De Fietspoldertocht op Tweede Pinksterdag is al heel lang een mooie traditie met ook dit jaar weer een bijzondere route en een groot aantal deelnemers.

Voor de komende weken staat, naast keukenrenovatie, met name het jeugdkamp in de spotlights. Wij wensen iedereen die daaraan deelneemt (begeleiders en jeugdleden) ontzettend veel plezier.

En voor wie nog moet gaan: fijne vakantie en we hopen jullie in augustus gezond en uitgerust weer terug te zien! En met de nadruk op gezond. De afgelopen weken zijn Oliveanen Cees Ammerlaan en Cees de Vreede beiden met ‘gezondheidsproblemen’ in het ziekenhuis beland. We wensen hun natuurlijk heel veel sterkte en beterschap!

 

Ruud Schalkwijk en John Weijgertse