Oliveo 1 | OLIVEO IS KAMPIOEN!

Met 4 punten voorsprong en nog 2 wedstrijd te gaan had Oliveo aan een overwinning genoeg voor het kampioenschap. De omstandigheden konden eigenlijk niet beter: een thuiswedstrijd, ruim 700 man publiek en prima weersomstandigheden. Met veel confetti, vuurwerk en rook ging Oliveo vol zelfvertrouwen het veld op. Tegenstander FC Zoetermeer zou de laatste horde zijn.  

Opstelling: Duijvestijn: Woutersen, Van Hagen, Van Wichen, Den Hoed. Milolaza (Paanakker), Visser, Brouwer. Bentvelzen (Vloemans), Kleij (Van der Zwan), Hoogland.

De teams maken zich klaar voor de wedstrijd. 

De uitwedstrijd was geen eenvoudige horde voor Oliveo. Zoetermeer bood prima tegenstand al doet de uitslag van 1-3 wellicht anders vermoeden. Hoofdtrainer De Mooij en assistent Klarenbeek hebben in aanloop naar de kampioenswedstrijd Zoetermeer uitvoerig bestudeerd. Geen geheimen dus voor Oliveo tijdens de wedstrijdbespreking. Naast informatie van de trainer werden de spelers verrast door een filmpje waarin supporters en familie iedereen succes wenste.

Oliveo had de steun van een groot aantal jeugdspelers die zich lieten zien en horen! 

Dit gaf ongetwijfeld de nodige steun aan de spelers want vanaf het fluitsignaal werd fanatiek doorgejaagd. Spits Kleij was zo succesvol dat hij na 2 seconden de bal al in het goal schoot. Een ongekende start en De Groene Wijdte ontplofte. Amper 1 minuut daarna was de 2-0 ook daar. Bentvelzen kopte een corner in de verre hoek en Oliveo rook het kampioenschap. Zoetermeer wist niet wat het overkwam. De 3-0 was ook daar maar de leidsman keurde deze af op aanraden van de grensrechter. Hierna nam Oliveo wat gas terug waardoor Zoetermeer dichtbij het goal kwam. Echt gevaarlijk werd het niet alhoewel Duivestijn een uitstekende redding had op een vrije trap.

Een van de kampioensfoto's.

In het restant van de 2e helft is Oliveo nauwelijks in de problemen gekomen. Sterker nog, de thuisploeg verzuimde om verder afstand te nemen. Een flink aantal kansen werden vakkundig om zeep geholpen door de voorwaartsen. Het deed er allemaal niet meer toe want na 90 minuten staat er 2-0 op het scorebord. Spelers, begeleiding, supporters familie snelde het veld op. Een feest barste los waarna een official van de KNVB de spelers een medaille overhandigden.

Begeleiding de sloot in. Zoals het hoort.  

Na afloop was er een prachtig feest waarbij heel Oliveo aan meedeed. Een hapje en een drankje werd genuttigd. Een platte kar reed met de selectie door het dorp en daarna zorgde DJ Sjoerd en zanger Roij Meijaard voor een leuk feestje. Volgend jaar gaat het vlaggenschip het proberen in de 2e klasse. Voor dit seizoen rest nog een uitwedstrijd bij De Ster in Den Haag. 

Na afloop een mooi feest in de kantine. 

Dank weer aan David Dilling voor de foto's en de samenvatting

foto's: https://www.icloud.com/sharedalbum/#B0uJ058xyJu6urw

samenvatting: 

Overig clubnieuws van Oliveo 1