Oliveo 1 | Oliveo zet reuzenstap richting het kampioenschap!

Zoals bekend is Oliveo op weg naar het kampioenschap in de 3e klasse van het zondagvoetbal. De titel leek even uit zicht na het vele puntenverlies in de 2e seizoenshelft. Gelukkig zijn ODB en GSC ESDO ook niet bepaald constant waardoor Oliveo alles in eigen hand heeft. Maar eerst moet er gewonnen worden van het reeds gedegradeerde REMO. Uit werd het een eenvoudige overwinning voor de blauwwitte zebra’s. Ondanks een vroege rode kaart zou dat ook deze middag zo zijn.

Opstelling: Van Elst: Woutersen, Van Hagen, Van Wichen, Den Hoed. Milolaza (Woutersen), Visser, Brouwer (hoogland). Bentvelzen, Kleij (van der Zwan), Vloemans.

Van Wichen helpt de Pupil van de Week met zijn veters.

Weinig wijzigingen dit keer bij Oliveo ten opzichte van de uitwedstrijd bij SEP. Meest opvallende was die van Van Elst die de plek in het goal innam bij afwezigheid van Duijvestijn. Van Elst moest het tot nu toe doen met bekerwedstrijden en de rol van reservekeeper. Daarnaast was aanvoerder Milolaza terug in de basis elf na een liesblessure. Met de wetenschap dat Oliveo vandaag kampioen kon worden was het duidelijk: winnen!

Den Hoed werkt de bal stijlvol weg.

Het waren wellicht de zenuwen, de spanning of de druk maar Oliveo liet in het begin geen goed voetbal zien. Er werd ongeconcentreerd gespeeld en veel ballen werden ingeleverd bij REMO. De ploeg uit Den Haag kon echter weinig gevaar stichten. Na wederom knullig balverlies zocht REMO de voorwaartsen waarbij Woutersen een tackel van achter plaatsten. De scheidsrechter kon niets anders dan de rode kaart trekken. Desondanks was op het veld weinig sprake van een man minder situatie. Oliveo ging juist beter voetballen en wist dat het uit een ander vaatje moest tappen. De 1-0 was dan ook meer dan verdiend. Na een flinke periode droog te hebben gestaan wist Bentvelzen met een onmogelijk schot de keeper te verschalken. Niet snel daarna zorgde spits Kleij voor de 2-0. Hij zette goed druk en kreeg de bal mee waarna hij eenvoudig de bal in de hoek kon schieten. 

Juichen met de staf en de bank na de 1-0!

Na rust een zelfde spelbeeld als daarvoor. Oliveo combineerde er rustig op los en REMO leek niet in de gaten te hebben dat het een man meer had. Na wederom wat speldenprikjes van Oliveo kwam REMO bijna met de aansluitingstreffer. Van Elst pakte de inzet knap en wist even later ook een kopbal onschadelijk te maken. De keeper van REMO was op zijn beurt wat minder gelukkig. Een diepe bal werd verkeerd ingeschat waarna Bentvelzen in een leeg goal de bevrijdende 3-0 maakten. Het slotakkoord was ook voor Bentvelzen die de bal keurig van Kleij mee kreeg en de keeper kansloos liet.  

Kleij was vandaag belangrijk als doelpuntenmaker en aangever.

De uitslagen op de andere velden waren niet gunstig genoeg voor een vervroegd kampioensfeest. Bij winst op 7 mei thuis tegen Zoetermeer kan het feest gevierd gaan worden. Trainer De Mooij heeft 2 weken de tijd om zijn ploeg voor te bereiden. Alhoewel het pakken van de titel al genoeg motivatie zou moeten geven. Nog even geduld dus, en Oliveo 1 hoopt op zoveel mogelijk Oliveanen om de ploeg te ondersteunen. Komt dat dus zien!

Van der Zwan wordt nog even bij zijn nekvel gegrepen door assistent Klarenbeek. 

Foto's en samenvatting zijn wederom van David Dilling. Bedankt weer!

foto's: https://www.icloud.com/sharedalbum/#B0uJ8GySPJrw24K

Overig clubnieuws van Oliveo 1