Oliveo Oliveo 2 | Oliveo 2 wint van gehavend DHC

Oliveo 2 kon eindelijk weer eens op redelijk volle oorlogssterkte aantreden. Het eerste elftal was vrij waardoor alle doorgeschoven talenten voor één zondag in het tweede konden acteren. DHC daarentegen had het een stuk moeilijker om 11 namen op het wedstrijdformulier te krijgen. Een aantal spelers is om onbekende reden vertrokken bij de Delftse vereniging. Vandaar dat de ploeg het eerste kwartier met 10 man speelde. 

Opstelling Oliveo 2: Duijvestijn, Woutersen, Brouwer, De Jong, Van Oort, Paanakker (Van der Zanden), Vloemans, Den Hoed, Klijn (Van der Pol), Van Duinen, James.

Een bizar gezapig duel ontspon zich op sportpark de Groene Wijdte. Gelukkig bracht het weer soelaas. Met een mooie 24 graden was er genoeg te genieten. Oliveo kreeg wel wat kansjes in de beginfase maar gezien het overtal was het veel te weinig. DHC was gevaarlijker voor het Pijnackerse doel. Via de behendige rechtsbuiten werden flink wat gevaarlijke momenten genoteerd. Gelukkig was keeper Duijvestijn scherp.

Oliveo had De Jong nodig om de ban te breken. op wilskracht breikte hij het zestienmetergebied waar hij een teamgenoot kon bedienen om de 1-0 binnen te 'juinen'. DHC leek hier niet echt van onder de indruk en met een elfde man (die later arriveerder) maar zonder wissels ging de ploeg op zoek naar de gelijkmaker. Tot aan de rust gebeurde er verder weinig noemenswaardig meer. 

Na de thee was het wederom DHC dat gevaarlijk was maar Oliveo dat scoorde. Den Hoed speelde Van Duinen in die de bal klaar legde voor diezelfde instormende Den Hoed. Hij sneed zo door de verdediging van DHC en tekenede de 2-0 aan. In het restant van het duel moest Duijvestijn nog een aantal keer optreden. Mooiste redding van de dag was een showduik waarbij het leder uit de bovenhoek werd getikt. Ook een 1 op 1 duel met de rechtsbuiten werd nog gewonnen door de doelman en omdat Oliveo ook weinig meer in de melk te brokkelen had bleef het bij 2-0 voor de thuisploeg.

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2