Oliveo 1 | Oliveo verlaat HV Toernooi met opgeheven hoofd

Oliveo trad dinsdagavond in de strijd om het Haaglanden Voetbal Toernooi aan tegen SV Nootdorp. De dorpsgenoot, ooit finalist in dit regionale bekertoernooi, speelt op zaterdag in de 1e klasse B waar het meedoet om de bovenste plaatsen. Dit kan ook van Oliveo gezegd worden, al doen de Pijnackernaren dit twee niveaus lager op zondag. Voor het elftal van Martin de Mooij was deze wedstrijd een mooie test om te zien of zij konden aanhaken bij het hogere niveau.

Opstelling Oliveo: Van Elst; Leon Woutersen (Van Oort), De Jong, Luuk Woutersen, Klijn; Paanakker, Huurman, Den Hoed; Van der Pol (James), Van Duinen (Brouwer), Hoogland.

Paanakker en Van Oort op de achtergrond.

Oliveo trad net als Nootdorp niet aan in haar sterkste opstelling. Trainer De Mooij wilde met het oog op de strijd om het kampioenschap geen enkel risico nemen, waardoor enkele vaste waarden uit voorzorg aan de kant bleven. Aan hun vervangers de taak om zich van hun beste kant te laten zien en het de Oliveo trainer zo moeilijk mogelijk te maken in het slot van de competitie.

In het eerste kwartier moesten de zebra’s duidelijk wennen aan het hoge tempo wat Nootdorp hanteerde. De bezoekers lieten de bal makkelijk van voet tot voet gaan, wat gepaard ging met veel beweging en positiewisselingen. Nadat Oliveo wat compacter ging spelen en de linies goed op elkaar hield, bleek het voor Nootdorp een hele opgave om daar doorheen te komen. Het balbezit was weliswaar voor het elftal van Dick Boereboom, echte kansen leverde dit niet op. Oliveo wist in de tegenstoot meer gevaar te creëren. Schietkansen voor Joey den Hoed en Jeffrey Paanakker leverden geen treffer op, terwijl een goed genomen vrije trap van diezelfde Den Hoed op de lat belandde. Hiermee was Oliveo het dichtst bij een doelpunt, maar werd de rust bereikt zonder doelpunten.

Na de thee, met oud-Oliveaan Leroy Versteegen in het elftal bij Nootdorp, volgde hetzelfde spelbeeld als in de eerste 45 minuten. Oliveo liet de bal aan haar buurman en verdedigde sterk als collectief. De aanvallers sloten zoveel mogelijk de ballijn naar de Nootdorpse spitsen af, waardoor de gasten genoodzaakt werden een wat meer opportunistische speelwijze te hanteren. De lange ballen die hieruit volgden waren echter veelal een prooi voor Luuk Woutersen en voormalig SV Nootdorp jeugdspeler Brian de Jong. Dit gelegenheidsduo centraal achterin kweet zich uitstekend van zijn taak en gaf de aanvallers van de bezoekers geen kans om zich te onderscheiden. Ondertussen kreeg Oliveo dé kans om op voorsprong te komen. Niels van Duinen werd in het zestienmetergebied naar de grond getrokken, waarna de goed leidende Marcel van Ekelenburg een strafschop toekende aan de thuisploeg. Van Duinen ging zelf achter de bal staan en lapte een bekende ongeschreven regel uit het voetbal hiermee aan zijn laars. Of dit nu van invloed was of niet, Van Duinen plaatste de bal buiten bereik van Nootdorp-keeper Augustinus op de paal en liet na Oliveo op voorsprong te zetten.

Na het uitzitten van een schorsing vandaag weer minuten voor Hoogland.

In het restant van het duel kregen beide ploegen weinig kansen, al kropen de Oliveanen nog door het oog van de naald toen een inzet van Versteegen op de doellijn bleef hangen en maar ternauwernood kon worden weggewerkt. Na 90 minuten stond dezelfde stand op het scorebord als waar het duel mee begon: 0-0. Penalty’s moesten een winnaar aanwijzen na deze boeiende wedstrijd. Oliveo begon de reeks goed omdat Coen van Elst de eerste strafschop van Nootdorp pakte. De voorsprong verdween echter toen Oliveo haar derde pingel over schoot. Nootdorp schoot vervolgens alles overtuigend binnen, waarna Oliveo haar achtste penalty gestopt zag worden door Augustinus. Nootdorp maakte vervolgens geen fout en won de penaltyserie met 6-7. Zij bekeren dus door en treden op 18 april aan tegen Die Haghe in Den Haag.

Oliveo kan met trots terugkijken op deze wedstrijd, waarin het niet onder heeft hoeven doen voor het twee klassen hoger spelende SV Nootdorp. Als collectief werd er gestreden en duels werden vol overtuiging aangegaan. Jongens die normaal in Oliveo 2 spelen gingen moeiteloos mee in het hogere tempo en niveau, een teken dat Oliveo over een brede en sterke selectie beschikt. Komend weekend is Oliveo 1 vrij, maar speelt Oliveo 2 om 11.00 uur thuis tegen DHC 2. Een mooi moment om eens een kijkje te nemen bij het elftal van Dirk Taal, dat bezig is aan een knap debuutseizoen in de reserve Hoofdklasse!

Samenvatting van David Dilling:

Verslag + foto's van Haaglanden Voetbal: http://haaglandenvoetbal.nl/hv-toernooi-sv-nootdorp-vanaf-stip-koste-oliveo/