Oliveo 1 | Oliveo wint eindelijk eens bij SEP uit

Na de overwinning tegen Kethel Spaland en het puntenverlies van achtervolgers ODB en GSC ESDO heeft Oliveo alles in eigen hand. Zoals trainer De Mooij het al mooi verwoorde: goud. Met nog 4 wedstrijden te gaan gaat Oliveo op het kampioenschap af. Er moeten nog wel wat hordes genomen worden zoals de uitwedstrijd bij SEP. De statistieken spreken niet in het voordeel van Oliveo en de ploeg morst dan ook bijna altijd punten in Delft-Zuid.

Opstelling: Duijvenstijn: Woutersen, Van Hagen, Van Wichen, Den Hoed. Paanakker, Visser, Brouwer. Bentvelzen, Van Duinen (Huurman A-speler), Vloemans (Van der Pol).

Van Wichen eerder dit seizoen op artistieke wijze in beeld. Vandaag wederom aan artistiek hoogtepunt. 

Wederom weer wat wijzigingen, 4 andere spelers, in de opstelling voor deze week. Een terugkerend fenomeen helaas waar het vlaggenschip mee te maken heeft. Het is al vaker gezegd, maar Oliveo beschikt over een brede selectie waardoor spelers, gelukkig, makkelijk opgevangen kunnen worden. Vanwege het heerlijke voorjaarsweer was er een hoop publiek. Op een ouderwets grasveld zou het voetbal vandaag helaas niet de schoonheidsprijs verdienen.

Oliveo probeerde geduldig de opbouw te verzorgen via de grond of via een crossbal van achteruit. Zo drong Oliveo SEP in de beginfase achteruit maar wist het niet de gewenste vroege goal te maken. Paanakker was dichtbij met een kopbal maar deze ging over. Ook spits Van Duinen kreeg een mogelijkheid maar zag de doelman van SEP de bal keren. Aan de andere kant kon SEP 2 keer gevaarlijk worden uit een doodspelmoment en werd het nog een keer afgevlagd voor buitenspel. Even leek Oliveo vlak voor rust op voorsprong te komen maar werd de bal op de doellijn gekeerd. Tot grote teleurstelling van SEP moest diezelfde doelman zich laten wisselen in de rust. Hij hield SEP tenslotte in de wedstrijd met uitstekend keeperswerk.

Woutersen gaf geen krimp in de verdediging en vocht harde duels uit. 

Na rust probeerde Oliveo snel orde op zaken te stellen. De aanvallers werden keer op keer gezocht maar faalde in de buurt van de goal. Een corner bood uiteindelijk uitkomst voor de Oliveanen. Vloemans was de meeste attente en kopte de bal binnen. Hierna trof Oliveo nog een paar keer de paal voordat de verdiende 0-2 op het scorebord kwam. Van Wichen legde aan vanaf een meter of 30 en schoot snoeihard achter de verbouwereerde keeper. De wedstrijd was nu wel gespeeld ware het niet dat Duijvestijn de aansluitingstreffer uit het goal ranselde.

Vloemans hielp Oliveo aan de voorsprong met een rake kopbal. 

Uiteindelijk was het de ingevallen Huurman die aan alle illusies van SEP een einde maakte. De Delftenaren gingen alles of niets spelen en pompte alles naar voren. De jonge A-junior die al een paar keer een goeie indruk achterliet speelde zichzelf knap vrij. Met links schoot hij hard en hoog in het goal en pakt zo zijn eerste doelpunt bij Oliveo1 mee. Na afloop  kwam het nieuwst dat ODB wederom punten heeft gemorst. Aankomende speelronde geen competitie maar hopelijk laten de achtervolgers wederom punten liggen. Wie weet wat voor moois er dan in het verschiet ligt?!

Overig clubnieuws van Oliveo 1