Oliveo Oliveo 2 | Oliveo 2 verliest van Haagse opponent

Nog steeds verbaasde Oliveo 2 vriend en vijand door de 2e plek op de ranglijst vast te houden. Dit helaas tot afgelopen zondag, want door een zure nederlaag tegen Laakkwartier 2 moet het team van trainer Taal afstand doen van deze mooie stek. In eigen huis kon Oliveo de punten helaas niet thuis houden. Tegen een jeugdige Haase tegenstander werd er met 2-3 verloren. Oliveo toonde knap twee keer veerkracht maar moest de punten uiteindelijk aan de Laakkwartier laten.

Opstelling Oliveo: Van der Elst, Van der Zanden, Van Adrichem, De Jong (Taal), Van Oort, Schreur (Den Hoed), Van de Leur, Klijn, Van Duinen, James.

Oliveo had het balbezit in de beginfase maar Laakkwartier kreeg de voorsprong. Uit een counter mocht een middenvelder van de Hagenezen volledig vrij voorgeven. In het zestienmetergebied ging het in de communicatie niet lekker bij Oliveo waardoor twee man voor de bal gingen waarbij de uitverdedigde bal precies in de voeten van de Laakkwa spits belandde. Deze schoof het leer langs doelman Van der Elst en dat zou helaas niet de laatste keer zijn.

Met prima veldspel drong Oliveo Laakwartier terug op eigen helft. Nadat Van Duinen een giga kans op de 1-1 had gemist was het wel raak voor Oliveo. Diezelfde Van Duinen legde de bal panklaar voor Schreur en de 'tien' in vorm maakte er 1-1 van. Helaas moest Schreur een aantal minuten later het veld verlaten met een vervelende enkelblessure. Hij lijkt er enkele weken uit te zijn.

Met de 1-1 was het nog niet klaar met de doelpunten in het eerste bedrijf. Nadat Van Duinen wederom knap in stelling was gebracht maar werd afgevlagd voor buitenspel, maakte Laakkwartier de 1-2. De spits van de Hagenezen dribbelde naar binnen en vuurde van ruim buiten het doelgebied op doel. Van der Elst verkeek zich op de bal en zo stond het plots weer 1-2. Iets tegen de verhoudingen in. Er gebeurde verder weinig meer tot de koffiepauze.

Na de thee kwam Oliveo prima uit de startblokken. Na enkele gemiste kansen had oliveo een beetje hulp van de Haagse doelman nodig om op gelijke hoogte te komen. Van der Zanden versierde een vrije trap die door Den Hoed werd ingebracht. De doelman had moeite met de inzet en legde de bal op de lijn klaar voor Van Duinen die het laatste zetje gaf. Dit leek de aanzet naar een 'dr op en dr over' scenario. Helaas lag de bal nog geen twee minuten later alweer aan de andere kant in het mandje. Oliveo was op twee plaatsen een moment te laat waardoor de spits middels een dieptepas op Van der Elst afkon nadat hij De Jong klopte in het sprintduel. De spits van Laakkwa liet andermaal zien dat je hem om een bnoodschap kon sturen en prikte de 2-3 binnen.

Oliveo kreeg vlak na de 2-3 nog een aantal flinke mogelijkheden. Eerst ging James alleen op de vijandige doelman af en even later mocht Den Hoed het van dichtbij proberen maar helaas kon zijn inzet met rechts de keeper van Lwaakartier niet verontrusten. In de eindfase van het duel probeerde Oliveo via de lange bal extra gevaar te stichten in het doelgebied van de Haagse bezoekers. Helaas kreeg Oliveo geen enkele mogelijkheid meer en na een periode van tijdrekken ging Laakwartier er met de zege vandoor. Even slikken voor Oliveo.

Laatste (positieve) noot is voor de scheidsrechter. De leidsman floot zoals we het niet vaak zien op de amateurvelden. Liet lekker voetballen en greep op de juiste momenten op een juiste manier in. Het was dan ook extra vervelend dat hij in de tweede helft een bal op zijn slaap geschoten kreeg en eventjes K.O. ging. Gelukkig liep alles goed af en kon hij het duel zelfs afmaken!

Volgende week gaat Oliveo op bezoek bij een Haagse club van stand: Quick. Kijken of er weer een keer een driepunter op het menu staat!

 

 

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2