Van de bestuurstafel - Maart 2017

De lente is in aantocht en dat betekent dat de drukste tijd van het seizoen weer is aangebroken. Alle velden bezet, een volle kantine en veel activiteiten!

Helaas heeft het 1e na de winterstop flink wat punten gemorst waardoor het kampioenschap nog een stevige opgave zal worden. Laten we hopen dat ODB zich de komende weken verslikt en GSC ESDO de achtervolging staakt, waarna we dan een mooi feestje kunnen vieren. Het 2e presteert nog steeds uitstekend en verbaast de gerenommeerde tegenstanders week in week uit met kwaliteit en uithoudingsvermogen. De overige seniorenteams presteren naar behoren en ook bij de jeugd gaat het over het algemeen goed, zonder echte uitschieters.

De technische staf voor komend seizoen is nagenoeg rond met nog wel een enkele vacature. Met name bij de E-jeugd zoeken we een hoofdtrainer en we zoeken een keeperstrainer voor de selectie.

Ook op het vlak van de vrijwilligers kunnen we komend seizoen wel wat hulp gebruiken. Coördinator Peter Bennebroek heeft te kennen gegeven na dit seizoen wellicht een stapje minder te gaan zetten en Hans van Rijn gaat stoppen als wedstrijdsecretaris op de zaterdagochtend. Verder is de vaste kantinebezetting nog niet op orde en zijn er nog diverse andere taken te vervullen. Kortom, zoveel gaten lopen we niet dicht en dus een dringend beroep op jullie, de leden, om ONZE vereniging te helpen willen we op deze voet verder kunnen gaan!

 

Als bestuur zijn we verder continu in gesprek met onze omgeving, zoals met de gemeente. Meestal is dat positief, zoals over de herinrichting van het sportpark en het onderhoud van de velden. Soms wat minder positief, zoals bij de nasleep van het Oliveo-feest. Waarbij de gemeente wel heeft toegegeven misschien te snel geoordeeld te hebben over de manier waarop alles is verlopen. Jammer dat een geweldige avond daardoor een wat wrange nasmaak dreigt te krijgen… Daarom nogmaals vanaf deze kant een groot compliment naar de mannen van ons organisatiecomité: grote, grote klasse!!!

 

Ook zijn we in gesprek met medebewoner van ons complex, kinderopvang Skippy, over uitbreiding van de succesvolle activiteiten en het groot onderhoud van de hoogbouw. We hebben vast een voorschot genomen met de vervanging van de vloer en doelen in de sporthal, waardoor het veld er weer zo goed als nieuw bij ligt. Fijn voor de zaalvoetballers, tennissers, hockey en de fanfare die hiervan gebruikmaken.

Ook met beleid maken zijn we nog volop bezig als bestuur; aan het vrijwilligersbeleid wordt door een werkgroep gewerkt en met de Sportraad werken we mee aan de sportnota. Van het bouwfront nog het nieuws dat de bouwcommissie is gestart met de voorbereidingen om direct na afloop van dit seizoen de keuken volledig te gaan vernieuwen. Ten slotte kijken we de komende periode weer uit naar alle overige activiteiten zoals het Paasklaverjassen, Koken met Voetbalsterren, het Goede doelentoernooi voor meisjes en de Legorit.

Laat de lente maar komen!

John Weijgertse en Ruud Schalkwijk