Oliveo 1 | Oliveo weet weer wat winnen is!

Wil het vlaggenschip van Oliveo nog kans maken op de titel dan moet het vandaag winnen van DHL. De voorgaande 3 duels werd namelijk telkens afgesloten met een gelijkspel. Gelukkig liet ODB ook punten liggen waarbij GSC ESDO de lachende derde is op dit moment. Ook zij maken nu opeens weer kans op het felbegeerde kampioenschap. De uitwedstrijd tegen DHL moet Oliveo dus gebruiken om te laten zien dat het nog kan winnen. Tegen oud trainer Rene Slegtenhorst verschenen de volgende spelers in de basiself:

Duijvenstijn: Woutersen, Van Hagen, Van Wichen, Woutersen. Milolaza (Paanakker), Kleij, Den Hoed. Hoogland, Kleij (Schreur), Bentvelzen.

In vergelijking met de thuiswedstrijd was het weer 180 graden gedraaid. 

Ten opzicht van vorige week zijn er voorin weer enkele wijzigingen. Bentvelzen keerde terug na een kleine blessure en Kleij nam zijn positie van vorig seizoen weer in. Onder toeziend oog van een handjevol toeschouwers en een felle wind kon de wedstrijd beginnen. Oliveo had voornamelijk de bal in de beginfase en probeerde voornamelijk via de linkerkant het goal van DHL te bereiken. Toch was het de thuisploeg die dicht bij de openingstreffer was. De spits van De Hollandse Leeuw schoot gelukkig in het zijnet. Hierna was het Kleij die het vertrouwen van trainer De Mooij uitbetaalde. Uit een inworp draaide hij handig weg en schoot met links in de verre hoek.

Kleij (hier op archief) was vandaag van waarde met 2 doelpunten. 

Dit was ongeveer het enige spektakel de 1e helft. Beide ploegen waren slordig met het balbezit en tot groot ergernis floot de scheidsrechter bij elk fysiek contact. Lekker doorvoetballen zat er dus niet in. Gelukkig was daar de rust waar de thee goed smaakte. De puntjes werden op de ï gezet en het was vooral zaak voor Oliveo om het overwicht om te zetten in doelpunten. Tegenvaller was dat aanvoerder Milolaza snel naar de kant moest met een liesblessure. Paanakker was zijn vervanger en had een goede invalbeurt. DHL kwam niet echt meer aan voetballen toe met de wind tegen en het spel speelde zich af op dat van de thuisploeg.

De 0-2 kwam op een mooi moment na rust. De keeper van DHL had genoeg van de lange ballen en rolde de bal zo in de voeten van Hoogland. Hij bediende snel Kleij die met een subtiele stift en een vlaag van de wind de doelman passeerde. Niet lang hierna liet hij zich vervangen door Schreur. Oliveo ging op jacht naar de 0-3 maar miste overtuiging voor de goal. DHL werd nog gevaarlijk uit wat dode spel momenten maar Duijvestijn hoefde zich nauwelijks in te spannen.

Van Wichen was vandaag een rots in de branding. Het 'huisje' stond vandaag goed achterin.

De bevrijdende 0-3 werd gemaakt door Schreur. Uit een corner kwam hij vrij van zijn tegenstander en kopte hard raak. De wedstrijd was definitief gespeeld en nadat de scheidsrechter voor de zoveelste keer had gefloten vond ook hij het genoeg. Een welkome overwinning voor Oliveo. Volgende week speelt het thuis tegen Kethel Spaland. Om 14.00 op sportpark De Groene Wijdte.  

Overig clubnieuws van Oliveo 1