Oliveo Oliveo 2 | Wederom gelijkspel voor tweede equipe

Een bijzonder krappe selectie reisde vanmorgen af naar Den Haag om de strijd aan te binden met Houdt Braef Stand (HBS). Om 08:00 ging de wekker want om 10:30 werd er afgetrapt. In de heenwedstrijd stevende Oliveo lang af op een knappe overwinning. Een late penalty gooide destijds echter roet in het eten. Hoewel er toen knap met 1-1 gelijk werd gespeeld bleek HBS één van de betere ploegen uit de reserve hoofdklasse want Oliveo had destijdsd weinig in de melk te brokkelen. Deze zondag bleek HBS wederom over een paar prima spelers te beschikken en een vergelijkbaar duel als destijds ontspon zich op sportpark Daal en Bergselaan.

Door uiteenlopende redenen moest Oliveo het vandaag doen met één wissel. Blessures en schorsingen zorgden ervoor dat er een beroep moest worden gedaan op Onder-19 junioren om wissels mee te krijgen naar Den Haag. Echter raakte er één geblesseerd op zaterdag en bleek de ander geschorst te zijn waardoor Oliveo er twee minder had. Gelukkig sloot good-old Maarten van der Zanden waardoor het aantal alsnog op twaalf uitkwam.

Opstelling Oliveo: Van Elst, Van Oort (Van der Zanden), Van Adrichem, De Jong, Kouwenhoven, Jansen, Brouwer, Vloemans, Klijn, James, Van Eeden. 

Mag ook wel eens gezegd worden: het veld in Den Haag lag er heerlijk bij!

Het duel begon merkwaardig. Bij één van de eerste acties raakte de aanvalsleider van HBS geblesseerd. Hij kon niet verder en moest vervangen worden. Misschien mede doordat het duel al snel stil kwam te liggen, was het begin wat gezapig. Beide ploegen waren duidelijk bezig 'de kat uit de boom' te kijken. Na dit aarzelende begin pakte HBS het initiatief. Een hoge vrije trap leverde gevaar op voor het blauw-witte doel. Keeper van Elst kweet zich goed van zijn taken en redde tweemaal op de lijn. Dit spelbeeld veranderde in de beginfase nauwelijks. HBS dicteerde het spel en Oliveo hield tegen. 

Gaandeweg de eerste helft bleef Oliveo steeds eenvoudiger overeind en op de tegenaanval werd de ploeg gevaarlijk. Uit een toegekende vrije trap pakte de blauw-witten ook de voorsprong. Een middenvelder van Oliveo werd onreglementair gestopt op 25 meter van het vijandelijke doel, een vrije trap was het gevolg. Specialist Kouwenhoven liet Brouwer het eens proberen en zijn inzet verdween met een prachtige boog achter de Haagse doelman. Deze 1-0 was een flinke opsteker voor de bezoekers. Tot aan de rust kwam het duel verder nooit meer op gang. Dit was voornamelijk te wijten aan de leidsman die zih had voorgenomen om voor elk wissewasje op zijn meegenomen hulpstuk te blazen. 

Na de thee verandderde er weinig aan het spelbeeld. HBS drong weer aan maar Oliveo gaf nauwelijks een krimp. Sterker nog: enkele mooie mogelijkheden voor uitbreiding van de marge dienden zich even later aan. Het vizier stond niet scherp genoeg om tot doelrijpe pogingen te komen. HBS was enkele minuten later wel effectief. Uit een makkelijk verkregen vrije trap scoorde de thuisploeg. De bal werd laag in het doelgebied geschoten waarbij de spits van HBS net te veel ruimte kreeg. Deze kon de bal verlengen waardoor Van Elst moest pareren. De afgeslagen bal belandde precies voor de voeten van een Hagenaar waardoor de 1-1 een feit werd. 
Oliveo drong nog wat aan en kreeg wederom goede mogelijkheden. Eerst werd Klijn net te ver naar de zijkant gedwongen om nog gevaarlijk te kunnen worden en even later was het Brouwer die mocht aanleggen vanaf 16 meter. Helaas werd hij pootje gehaakt door een windvlaag, waardoor zijn inzet de Haagse sluitpost niet kon verontrusten. Tussendoor floot de scheidsrechter nog een mooie kans voor Oliveo af nadat hij een overtreding tegen de Pijnackenaren had geconstateerd.

De laatste kans was voor HBS en dit was een flinke. De spits van de thuisploeg kon echter te weinig richting geven aan zijn lob waardoor de 1-1 op het scorebord bleef staan.

Het gelijke spel helpt Oliveo weinig verder. gelukkig morste de concurrentie ook wederom punten waardoor de bijzondere tweede plaats nog steeds gehandhaafd blijft. Volgende week speelt Oliveo 2 eindelijk weer eens thuis, gewoon om 11:00. Komt dat zien!

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2