Oliveo 1 | Oliveo vervalt in oude fouten en speelt gelijk bij Full Speed

In de strijd om het kampioenschap in 3B liet Oliveo vorige week kostbare punten liggen tegen  VCS. Het gebrek aan scorend vermogen brak de ploeg in dat duel op. De zebra’s kregen de kans zich te revancheren tegen Full Speed, waartegen in de heenwedstrijd een klinkende 5-1 overwinning werd geboekt. Om de achterstand op ODB niet verder op te laten lopen, was een overwinning vandaag noodzakelijk.

Opstelling Oliveo:
Duijvestijn; Leon Woutersen, Van Wichen, Van Hagen, Luuk Woutersen; Visser, Den Hoed (Mulder), Milolaza; Bentvelzen (James), Van der Zwan (Klijn), Kleij.

Eerder dit seizoen speelde Oliveo onder betere omstandigheden tegen Full Speed. 

Trainer De Mooij was genoodzaakt enkele wijzigingen aan te brengen in zijn basiself. Robin Hoogland was in aanloop naar deze wedstrijd geblesseerd afgehaakt, terwijl Niels van Duinen in Oostenrijk op de ski’s stond. Basisplaatsen waren er daarom voor Frank van der Zwan, die tegen zijn oude club speelde, en Luuk Woutersen.

Oliveo begon gecontroleerd aan het duel en probeerde de bal zoveel mogelijk in de ploeg te houden. Dit bleek nog een hele opgave doordat er een harde wind pal over het veld stond en de regen met bakken uit de hemel kwam. Het spel lag hierdoor veelvuldig stil. De openingstreffer van Oliveo kwam daarom enigszins uit de lucht vallen. Na balverlies aan Full Speed zijde speelde Luuk Woutersen direct spits Van der Zwan in. Hij draaide goed weg bij zijn tegenstander en schoof de bal hard langs de kansloze keeper in de verre hoek. Een welkome opsteker na ongeveer een half uur spelen.

Van der Zwan (hier tegen SEP in beeld) scoorde tegen zijn oude ploeg Full Speed. 

In het restant van de eerste helft kreeg Oliveo nog enkele mogelijkheden om een tweede treffer te maken. Pogingen van Niels Bentvelzen en Leon Woutersen, na goed terugleggen van Wessel Kleij, leverden echter geen doelpunt op. Aan de andere kant zal keeper Martijn Duijvestijn het behoorlijk koud hebben gehad. Hij kreeg in de eerste helft vrijwel niets te doen, een teken dat de blauw-witte organisatie goed stond. Beide teams konden met een 0-1 tussenstand gaan opwarmen in de kleedkamer.

Na rust was Full Speed met een andere tactiek uit de kleedkamer gekomen. De bewoners van Sportpark Kerkpolder besloten meer opportunistisch te gaan spelen, waardoor de verdediging van Oliveo meer aan de bak moest. Dit betekende wel dat er voor Oliveo veel ruimte kwam in de tegenaanval, wat al snel een aantal kansen opleverde. Kinderlijk eenvoudig werden deze kansen echter om zeep geholpen. Van der Zwan trof na een lange sprint de doelman op zijn weg, terwijl ook Bentvelzen een uitstekende kans onbenut liet. Kort hierna schoot Mark Milolaza uit de draai van een meter of tien recht in de handen van de Full Speed keeper. Enkele minuten later besloot Bentvelzen af te leggen op de ingevallen Joey Klijn, waar hij wellicht beter voor eigen succes had kunnen gaan.

Waar Oliveo verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien, groeide de hoop bij Full Speed op een goed resultaat. De defensie van Oliveo kwam meer onder druk te staan, hoewel dit niet leidde tot grote kansen voor Full Speed. Waar Oliveo dacht de overwinning over de streep te trekken, kwam Full Speed vijf minuten voor tijd toch op gelijke hoogte. Na een hoge voorzet beging de ingevallen debutant Donny Mulder in de ogen van de scheidsrechter een overtreding, waarna een strafschop volgde. Hoewel Duijvestijn in de goede hoek zat, benutte Danny Hoogendoorn de elfmetertrap. In de resterende speeltijd kwam Oliveo niet meer in de buurt van een doelpunt, zodat er na 90 minuten een 1-1 stand op het scorebord stond.

Een beeld wat na afloop bij menig Oliveaan te zien was. Hier Woutersen die vol ongeloof beseft dat het 1-1 is geworden. 

Het gebrek aan overtuiging voor het vijandelijke doel brak Oliveo vandaag (weer) op. In kansrijke positie maakten de Oliveanen vaak verkeerde keuzes, tot afgrijzen van het Oliveo publiek. Door niet de 0-2 en 0-3 te maken, werd Full Speed in leven gehouden. Het ‘killen’ van wedstrijden is iets waar de zebra’s duidelijk moeite mee hebben. ODB won van De Ster, waardoor het gat tussen beide ploegen is opgelopen tot vier punten. Aanstaande zondag 12 maart speelt Oliveo thuis tegen Graaf Willem II VAC, wat op een 4e plaats staat. De aftrap op Sportpark de Groene Wijdte is om 14.00 uur en de Oliveanen kunnen alle support goed gebruiken!

Overig clubnieuws van Oliveo 1