Oliveo meisjeselftal mist winterkampioenschap

Onze Meiden-onder-15 hebben het kampioenschap in de Hoofdklasse 1 net niet gered. Met 13 punten uit 7 wedstrijden moest het de thuiswedstrijd tegen Jodan Boys winnen om het kampioenschap naar zich toe te trekken. Concurrent Die Haghe had een week voor het treffen de laatste wedstrijd gespeeld en was geëindigd met 19 punten uit 9 wedstrijden. Dat betekende dat Oliveo de maximale winst zou moeten halen uit de laatste twee wedstrijden. Na de wedstrijd tegen Jodan Boys zouden de dames van trainer Veysel nog DOCOS treffen. Maar het liep anders.
 
Er werd 17 december door de dames keihard gevochten om de winst tegen Jodan Boys binnen te slepen, maar de Goudse ploeg won bij Oliveo met 1-0 waardoor het kampioenschap al vergeven was aan Die Haghe. Alles stond dicht bij elkaar op de ranglijst, zodat Oliveo ineens naar de zevende (!) plaats zakte. De competitiewedstrijd tegen DOCOS werd niet meer van belang geacht, zodat deze niet meer gespeeld werd. Jammer, want Oliveo had bij winst de vijfde plaats kunnen bezetten. Onderaan het linker rijtje dus. Aangezien er nu een herindeling plaatsvindt om de voorjaarscompetitie in te delen en Oliveo nu op de zevende plaats verkeert, lijkt de kans op een lagere indeling dichtbij.
 
Trainer Veysel was na afloop niet blij, maar staat merkbaar achter het elftal. Hij blijft er heel positief over en wijst erop dat de meiden onder elkaar altijd veel lol hebben. Het team is voor het vierde jaar bij elkaar. Bij Oliveo zijn er weer activiteiten met het team gepland. Op 16 april word er een internationaal meisjestoernooi gehouden met ploegen uit Denemarken en Engeland. Veysel doet er veel aan om de dames te promoten.
 
Aan de meiden wordt veel aandacht besteed. Het is geen grote afdeling binnen Oliveo, dus er is nog ruimte zat om hier te komen spelen. Meer weten? Kijk dan op www.girlssoccernederland.nl.
 
Staand van links naar rechts:
Veysel, Daella, Mila, Süheyla, Evie, Fleur, Patrick
 
Zittend van links naar rechts: 
Kaya, Trisha, Shannon, Donna, Rosalie, Sarah